Llíria i les seues bandes reten homenatge al compositor i director Carlos Pellicer

La Unió Musical i la Banda Primitiva van actuar en el concert de les festes patronals

La Banda Simfònica Unió Musical i l’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria van protagonitzar anit la gran cita musical de l’any a la capital del Camp de Túria. El Concert de les Bandes, celebrat a la plaça Major en el marc de la Fira i Festes de Sant Miquel 2023, va servir en esta edició per a homenatjar el prestigiós compositor i director valencià, Carlos Pellicer.

Nascut a Benigànim, Pellicer compta amb una extraordinària carrera professional en la composició, direcció i docència musical. Ha rebut nombrosos premis nacionals i internacions. A més, ha rebut encàrrecs i estrenat les seues obres en més de 20 països de tot el món.

La Unió Musical, sota la direcció de Vicent Balaguer, va interpretar les peces “Eugenia López” de Bernardo Adam Ferrero, “Seqüència per a banda” de Carlos Pellicer, i “Segona simfonia op.44” de James Barnes.

En el cas de la Banda Primitiva, dirigida per Pedro Vicente, va fer sonar les notes de “La Marcelina” d’Adam Ferrero, “Dis-TENSIONS-diS” de Pellicer, i “Simfonia núm. 7, Leningrad” de Xostakóvitx. Va tancar la seua actuació amb la interpretació dels himnes de Llíria i de la Comunitat Valenciana.

Cada banda de Llíria, Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO, va oferir en el seu repertori una obra de l’homenatjat en esta edició. I a més va interpretar un pasdoble d’Adam Ferrero, un altre il·lustre compositor valencià que va morir l’any passat i que a més va ser el primer homenatjat en este Concert de les Bandes, quan es va instaurar este reconeixement l’any 2006. D’esta manera, les societats musicals de la localitat van voler fer un recordatori pòstum a la seua figura.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà