Llíria i Edeta Arts promouran més de 50 concerts per la geografia espanyola

edetars lliria 2024

El 6 de julio se celebrarà el Primer Festival de Percussió

L’Ajuntament de Llíria i l’organització cultural Edeta Arts han presentat hui la temporada d’esdeveniments musicals 2024 que promouran conjuntament amb la presència de l’alcalde Joanma Miguel, el regidor de Turisme i Ciutat Creativa UNESCO, Paco García, i el coordinador del programa, Xavi Morató.

“Amb esta col·laboració, Llíria, com a Ciutat Creativa de la Xarxa UNESCO, reforça la seua projecció internacional amb un ambiciós programa de concerts que portarà artistes de tot el món al nostre municipi, a més d’importants novetats”, ha assenyalat Paco García.

L’edil ha destacat els esdeveniments que se celebraran a la capital del Camp de Túria com “el III Festival Internacional de Música de Cambra EdetArts’ amb l’actuació d’assenyalats intèrprets internacionals, o el ‘Jota International’, una aposta per la difusió de la cultura valenciana, amb un arranjament de la ‘Jota de Llíria’ perquè puga ser interpretada per músics de tot el món, i que es presentarà el 6 d’abril amb l’actuació del Grup de Danses i Rondalla El Tossal de la nostra localitat”.

Primer Festival de Percussió

També s’ha programat el I Festival de Percussió EdetArts, en el qual participaran més 100 percussionistes arribats des dels Estats Units i com a preludi a l’esdeveniment especial, previst per al 6 de juliol, “Impressions of Llíria” amb Michael Ludow, reconegut percussionista i compositor, i que pretén ser una gran celebració de la història i la música de la ciutat edetana.

El coordinador del projecte, Xavi Morató, ha ressaltat que en este cicle 2024 “s’han programat, de març a juliol, més 50 concerts per tota la geografia espanyola, com a l’Auditorio Nacional o l’Auditori Nacional de Catalunya, amb la participació de més de 1.000 músics, i que tindran un impacte econòmic de 2,5 milions d’euros, gran part d’ells a la Comunitat Valenciana”.

Els grups internacionals de diversos estils musicals que participaran en esta gira són el Saskatchewan Youth Orchestra, Ioalani School Orchestra, Nwe Trier HS, Lamar University and Jazzology, Fort Worth Youth Orchestra, Wausau High School, Horizon Choir i Choirworks.

L’alcalde Joanma Miguel ha assenyalat que, “després de l’èxit de les dos temporades anteriors, continuem treballant amb Edeta Arts per a promoure iniciatives de cooperació cultural internacional que continuen situant a la nostra ciutat com un referent, tant en l’organització d’esdeveniments musicals com en activitats formatives per als nostres músics. Per això, el nostre objectiu és continuar creixent i impulsant nous projectes”.

Edeta Arts és una organització cultural, amb seu a Llíria i el Canadà, formada per un equip d’artistes internacionals i la missió dels quals és promoure festivals i esdeveniments musicals, amb especial focus a la Comunitat Valenciana. L’intercanvi cultural i l’actuació d’artistes internacionals al nostre país és el nucli de la seua filosofia, que té com a eix vertebrador la capital del Camp de Túria en el marc de la seua presència en la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà