L’Eliana celebra el 8M sota el lema ‘Juntes som més fortes’

L’acte central tindrà lloc aquest diumenge amb la Trobada Feminista

L’Ajuntament de l’Eliana, en col·laboració amb el Consell de les Dones, està celebrant el Dia Internacional de la Dona en aquest 2024 sota el lema ‘Juntes som més fortes’. Els actes van començar la setmana passada amb la presentació de la programació, la col·locació de la pancarta i la inauguració de l’exposició ‘Dones amb llum pròpia’ a la plaça del País Valencià. Aquesta mostra recull la biografia de dones que han destacat en diferents àmbits com la ciència, la medicina, la literatura o l’activisme feminista.

Aquest dilluns la sala Pep Torrent va acollir la presentació del llibre ‘Es la noche y es la aurora’, de l’elianera Elvira García Bello. La setmana ha continuat amb el contacontes infantil en la Bilioteca. Una cita especial del Dia de la Dona, amb els Clàssics imprescindibles: Rosa Caramelo i Arturo i Clementina, tots dos de la mà de Mayú i els seus amics.

El teatre tampoc ha faltat en la programació amb la representació de ‘La madre pasota’ , a càrrec de Teatreliana i en el marc del cicle Pensant en femení. Basada en l’obra ‘Huit monòlegs’ de Franca Rame i Dario Fo va fer al públic reflexionar, amb una bona dosi d’ironia, sobre la difícil i quotidiana lluita de les dones per a recuperar els seus drets i dignitat.

A més, l’emissora local Ràdio Túria emetrà aquest divendres un programa especial 8M, en el qual analitzarà l’estat de la igualtat en el municipi i comptarà amb la regidora de l’àrea, Marta Andrés, i el debat a 3 bandes amb les associacions feministes Malala, Hipatia i Llliures. Podran escoltar-ho en el dial 90.6 o en radioturia.es.

Els actes en commemoració d’aquest 8 de març continuaran aquesta vesprada amb la lectura de la declaració institucional a les portes de l’Ajuntament i, a continuació, l’eixida de l’autobús a la manifestació de València.

L’acte central tindrà lloc el matí d’aquest diumenge amb la I Trobada Feminista, un espai de trobada entre les associacions de dones i feministes locals i comarcals. Serà a la plaça del País Valencià i hi haurà instal·lades carpes informatives, música, espais de debat en matèria d’igualtat, zumba, contacontes i activitats per a les famílies. El públic assistent serà obsequiat amb orxata i fartons i en concloure la Trobada podrà assistir a la mascletà morada que es dispararà a l’aparcament del Poliesportiu.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà