Llíria guanya el premi de ‘La Plantà del Vidre’

Llíria ecovidrio

El guardó consistix en una plantació d’arbres

Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, i la Generalitat Valenciana, van realitzar ahir l’entrega de guardons de la campanya ‘La Plantà del Vidre’ 2024, una iniciativa desenvolupada durant les passades Falles per a conscienciar sobre la gestió responsable dels residus d’envasos de vidre, i en la qual van competir tretze municipis fallers per ser el més sostenible.

Com ja ho va ser l’any 2022, Llíria ha tornat a ser la població guanyadora de ‘La Plantà del Vidre’, en ser la que més punts va aconseguir després de superar el percentatge proposat per Ecovidrio per la recollida de vidre, respecte al mateix període de l’any anterior, així com per la difusió que va fer de la iniciativa. El premi consistix en una plantació d’arbres que estaran apadrinats per les comissions falleres de la capital del Camp de Túria.

A l’acte d’entrega dels guardons de la campanya van assistir el secretari autonòmic de Medi Ambient i Territori Javier Sendra, el director general de Qualitat i Educació Ambiental Jorge Blanco, la directora d’Operacions i Finances d’Ecovidrio Ana Cardona, i el gerent de zona d’Ecovidrio a la Comunitat Valenciana Roberto Fuentes; així com representants municipals de les poblacions distingides, entre els quals es trobava l’alcalde de Llíria Joanma Miguel i la regidora de Festes Mª José Llopis, acompanyats per membres del col·lectiu faller de la localitat edetana.

A més, els municipis de Llíria, amb 26.080 kg; L’Eliana, amb 32.540 kg i La Pobla de Vallbona, amb 37.420 kg, van rebre el Guardó Verd d’Ecovidrio, després de superar el repte de reciclatge proposat durant les festes falleres i per la difusió que van fer de la campanya.

La iniciativa, que es va desenvolupar durant els dies de Falles, pretenia conscienciar a la ciutadania, i especialment al col·lectiu faller, sobre la importància de separar correctament els residus de vidre. Per a això, Ecovidrio va decorar els contenidors de vidre pròxims als casals i va marcar un repte per a cada municipi de quilograms d’envasos de vidre arreplegats durant el període festiu.

Igualment, totes les comissiones participants que han reciclat en el seu propi contenidor 400 kg o més de residus d’envasos de vidre han rebut un miniglú amb la imatge de campanya.

‘La Plantà del Vidre’ compta amb el suport de la Generalitat Valenciana que juntament amb Ecovidrio aposten per col·laborar amb les falles per a millorar la sostenibilitat de les festes i que siguen més respectuoses amb el medi ambient a través d’una correcta gestió dels residus d’envasos de vidre.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre

Cal recordar que el vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. D’esta manera, s’evita el creixement dels abocadors.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar vidre reciclat en la fabricació de nous envasos, s’evita l’extracció de matèries primeres de la naturalesa, l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn. A més, es minimitza l’emissió de CO₂ en el procés de fabricació i s’estalvia energia.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà