Qui és qui (i amb quines sigles) en les eleccions de Lorigilla

candidatos loriguilla elecciones 28m

Així queda el puzle pre electoral després del ball de sigles

El 28M a Loriguilla és un dels més incerts a la comarca. Diumenge que ve els electors que acudisquen a les urnes instal·lades en el municipi es trobaran amb els mateixos noms però amb diferents sigles.

La moció de censura presentada pels regidors del PP i del PSOE que va apartar a Ciutadans de l’alcadía fa un any va provocar un terratrémol polític que va fer que tots els regidors hagen acabat la legislatura com no adscrits. És a dir, que cap partit polític té representació a l’Ajuntament de Loriguilla, ja que tots van anar optant per abandonar les sigles amb les quals van obtindre l’acta però seguir amb ella fins al final de la legislatura.

Despullats de sigles polítiques, els regidors s’han anat buscant nous partits per a presentar-se a les eleccions municipals del 28 de maig. Així, els quatre regidors que formaven l’equip de Govern de Ciutadans s’han passat en bloc al PP amb l’exalcalde Sergio Alfaro com a cap de cartell aquest 28M.

El desembarcament dels ex representants de la formació taronja ha provocat al seu torn l’eixida de la ex portaveu del PP i actual alcaldessa, Montse Cervera, i de la resta dels exregidors populars. Tots ells es van donar de baixa del partit abans de presentar la moció de censura i ara conformen la candidatura de la plataforma UCIN (Unió de Ciutadans Independents) que també ha presentat llista a Sant Antoni de Benaixeve.

pspv loriguilla

Quant al PSOE, Carlos Rodado, que també va formalitzar la seua baixa del partit per a materialitzar la moció de censura i assumir l’alcaldia durant sis mesos ha tornat a la disciplina del PSOE per a ser el candidat a l’alcaldia de Loriguilla.

Però a més, en aquestes eleccions ha aparegut una cinquena candidatura, la de l’ex alcalde i ex president del PP local, Javier Cervera. El germà de la candidata de l’actual alcaldessa i candidata de UCIN encapçala la llista de Vox que concorre per primera vegada a uns comicis locals en el municipi de Camp de Túria.

Cervera va ser alcalde de Loriguilla sota les sigles del PP durant 12 anys, en els quals va governar amb majoria absoluta entre 2003 i 2015. El dirigent popular es va retirar de la primera línia política en les eleccions de 2015, encara que es va mantindre en la llista en el lloc número 10 i va tornar com a regidor en 2018.

A aquestes candidatures se suma la de Compromís, que no té representació en el consistori.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà