Banner papereria Ruiz

El Emilio Lluch commemora el Dia de la Pau amb un museu

L’alumnat de Nàquera organitza un museu dividit en tres seccions diferenciades

L’alumnat del CEIP Emilio Lluch ha creat un museu en les instal·lacions del propi centre escolar amb motiu de la commemoració del Dia de la Pau 2019 que es va celebrar el passat 30 de gener. El museu de la Pau, entés des d’una perspectiva molt àmplia, està dividit en tres seccions.

La primera, dedicada a totes aquelles accions humanes que van en contra de la pau: violència de gènere, discriminació, racisme, contaminació i explotació dels recursos, guerres, terrorisme, maltracte animal, etc. En aquesta secció, s’ha inclòs una reflexió sobre la quantitat de fem que es genera diàriament al col·legi, i la roba oblidada que es va acumulant dia a dia.

La segona, dedicada a totes aquelles accions que afavoreixen la pau: solidaritat i generositat humanes, accions que milloren el món, ONGs i altres organismes que lluiten per la pau i per a ajudar els altres. També s’ha inclòs, en aquesta secció, un apartat dedicat en el programa de mediació escolar que es duu a terme, donant especial protagonisme a l’alumnat mediador i a les taules de la pau que hi ha en totes les aules.

Finalment, en el museu apareix una secció amb cançons infantils, gravades pels alumnes del centre, joguets i llibres infantils que transmeten valors i un munt d’elements de reciclatge i de joc elaborats per les famílies i xicotets d’educació infantil amb materials reutilitzats.

La mostra també compta amb guies, que són els propis alumnes mediadors, que organitzen les explicacions i reben a les famílies al llarg de les diferents exposicions. A més, s’ha afegit un joc que consisteix a imaginar el museu ambientat l’any 2120, dins d’un segle, com si els visitants pogueren contemplar, d’ací a cent anys, com es viu en l’actualitat.

Una experiència que demostra que en el centre educatiu s’educa per la pau.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.