Olocau celebra la seua tradicional foguera de Sant Antoni Abat

Video festes Sant Antoni Abat d'Olocau, el Camp de Túria Video de les festes de Sant Antoni Abat d’Olocau
Galeria fotogràfica festes Sant Antoni Abat Olocau 2012, el camp de túria Galeria de fotos de les festes de Sant Antoni Abat d’Olocau

La nit del passat dissabte ha estat màgica per als nombrosos visitants de dins i fora d’Olocau que van acudir a veure la tradicional i espectacular cremà de la foguera confeccionada amb arrels de garrofera i olivera.

Pau Tineo

El principi de la festa va tenir lloc el divendres amb l’inici de la laboriosa confecció de la foguera en la plaça de l’Ajuntament per part dels Clavaris de Sant Antoni Abat. Enguany contaven amb una novetat, van prendre protagonisme els més menuts amb la seua foguera infantil.

La vesprada del dissabte es va celebrar en l’església del poble un concert de la Coral d’Olocau ‘La Melodia’, en honor a Sant Antoni Abat. Arribada la nit i amb el precedent d’un bonic castell de focs d’artificis dirigit per Ricardo Caballer, es va procedir al volteig de les campanes i cremà de les fogueres. La festa va ser llarga i animada amb música, balls i els tradicionals rotllets d’anis i mistela.

El diumenge va donar pas a la ‘Despertà’ i les tradicionals cercaviles de la banda de música, baixada dels rotllos a l’església, missa i com a colofó la benedicció d’animals i repartiment dels rotllos.

A partir d’avui i durant tota la setmana, les nits d’Olocau seran un punt de trobada per a sopar i compartir molt bons moments entre veïns i amics. “Els dies immediatament posteriors a les pròpies festes resulten molt gratificants, perquè s’aprofiten per a acudir a la foguera i conversar amb els veïns, mentre es fa una bona torrà” ens comenta un membre de la clavaria.

Foguera de Sant Antoni Abat d'Olocau

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà