Mig centenar de persones en el Curs d’Obediència Canina Urbana d’Olocau

perros olocau

Olocau ha collit el Curs d’Obediència Canina Urbana que han organitzat CIM Grupo de Formación i l’Ajuntament a través de la Regidoria de Benestar Animal. Esta formació ha comptat amb un gran èxit d’acollida dels participants, els qui han pogut aprendre continguts relacionats amb els gossos i practicar exercicis amb els seus animals al llarg de tres sessions.

Unes 50 persones han format part d’este curs teorico i pràctic, l’objectiu principal del qual era promoure el respecte i la convivència amb els animals. Entre elles, hi van estar durante ls tres dies la regidora de Benestar Animal, Olga Brínquez, i l’alcalde, Antonio Ropero, qui va participar activament en la formació.

El primer dia va estar centrat en l’aspecte teòric amb les intervencions d’Amparo Fortea (professora i coordinadora de projectes de Benestar Animal de CIM Formació) i el primer edil d’Olocau.

Fortea va destacar la importància dels continguts que s’anaven a tractar per a millorar el dia a dia a nivell domèstic i en el municipi. Per la seua part, Ropero va posar en valor el “gran interés” del curs, que, comva afirmar, “ajudarà als gossos, als seus propietaris i, en conseqüència, a tots per a tindre una excel·lent convivència als nostres carrers”. Aixímateix, va recalcar que esta iniciativa “és una mostra del compromís del poble amb el respecte, la protecció i la defensa dels drets delsanimals”.

La sessió, celebrada en el Saló d’Actes, va comptar amb les exposicions dels instructors de CIM Grupo de Formación, els qui van tractar aspectes com l’aprenentatge, les agressivitats, elssentits, les etapes del cadell, les emocions o els problemes de conducta.

Les següents jornades han tingut lloc en la zona de l’Arquet i han sigut de caràcter pràctic. Dividits en quatre grups, els participants han dut a terme exercicis d’assegut, tombat, passeig, permanència, socialització, control d’estímuls o de l’ús del ‘clicker’ per a associar els bons comportaments, entre altres tècniques.

Per a això, han comptat en tot moment amb l’assessorament dels instructors i ensinistradors, els qui, a més, han oferit consells i recomanacions a nivell individual.

Esta formació pràctica s’ha pogut realitzar igualment en domicilis particulars i s’ha plantejat la possibilitat de mantindre un seguiment personalitzat per a qualsevol tipus de dubte o consulta. Per a finalitzar, s’han entregat els diplomes acreditatius de la superació del curs.

Amb esta iniciativa, s’ha posat de manifest la importància que totes les persones que desitgen adoptar o acollir un gos a les seues cases es formen prèviament en cursos com el que ha tingut lloc en el municipi perquè la convivència en la llar i en l’entorn urbà siguen òptimes.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà