Riba-roja digitalitza els documents de 800 anys d’història local cedits pel Comte de Revilla-Gigedo

castell

Destinats al futur Centre d’Investigació municipal

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha digitalitzat els prop de 800 anys d’història local continguts en les més de vint caixes que el Comte de Revilla-Gigedo va cedir al municipi amb la finalitat de posar-hi a l’abast dels ciutadans tot allò que ajude a comprendre i analitzar els orígens del municipi.

Els documents, tornats ara als hereus, en formaran part del futur Centre d’Investigació Històrica “Comtes de Revilla-Gigedo” que estarà englobat en la secció històrica de l’arxiu municipal.

El material cedit pel comte està format per cartes, censos i documents de tot tipus que serviran per conformar un conjunt patrimonial que es remunta al segle XIII fins els nostres dies, que es custodiaran ara en format microfilmat.

Els Comtes de Revilla-Gigedo van ser els hereus de la vila durant els segles XVIII i XIX i des d’aquell moment han ajudat a conservar el patrimoni històric de la localitat així com a cedir bona part del seu llegat bibliogràfic perquè es puga destinar a l’estudi i aprofundiment dels avantpassats històrics que han trepitjat a Riba-roja com els visigots, els ibers, els romans o els musulmans, entre d’altres, dels quals hi ha testimoni en forma d’edificis i immobles antics.

L’acord plenari elaborat per l’equip de govern -PSPV, Compromís i EU- ha comptat amb el suport del PP  i de Cs i el vot contrari de Riba-roja Puede.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà