L’exfutbolista Roberto Gil ja té la seua novel·la gràfica

roberto gil

‘Les cosetes de Roberto Gil, un capità tranquil’ serà presentada demà al Castell de Riba-roja

Hi ha figures de la nostra història més pròxima que ben bé mereixen una reflexió. Pensar en eixos personatges i adonar-se que la seua vida podria haver sigut una gran novel·la. Ahí està Roberto Gil, mític futbolista valencià, que va desenvolupar quasi tota la seua carrera esportiva al València CF, equip del seu cor, fins a la seua retirada a l’any 1971, on va tindre un breu pas per l’actual Club Esportiu Puertollano.

El Castell de Riba-roja serà l’escenari de la presentació d’este nou treball de Josep Franco, amb il·lustracions d’Esperança Martínez demà 16 de novembre, a partir de les 19 hores. A la presentació acudiran tant els autors del llibre com el protagonista de la història, el propi Roberto Gil.

libro roberto gil

La novel·la contarà el camí de Gil que, seguint la seua personalitat en el dia a dia, es va caracteritzar en la pràctica del futbol per ser un jugador molt tranquil, sense precipitacions. Mostrant-se tal i com era. Fet que va quedar demostrar al punt àlgid de la seua trajectòria quan, amb total tranquil·litat va alçar, com a capità valencianista, el trofeu de la Copa del Rei a l’any 1967 alaLlotja del Santiago Bernabéu després de vèncer a l’Athletic Club per 1-2.

Roberto Gil, nascut el 30 de juliol de 1938 a Paterna, si bé va marxar a viure a Riba-roja de Túria sent un xiquet, va ser el cor en el centre del camp del València CF des de la temporada 1959-60 fins a la seua retirada al febrer de 1971 (amb aproximadament 300 partits a l’esquena).

El gran capità va sumar dues Copes de Fires (1962 i 1963) i una Copa (1967). Va començar a pegar-li al baló al Riba-roja de Túria, on ja no va tardar a destacar per la seua fortalesa física i les seues qualitats tècniques com a migcampista defensiu. Ràpidament va cridar l’atenció dels observadors del València, que el van fitxar per a les categories inferiors i, després d’un breu pas pel Sagunt, va arribar al Mestalla just amb díhuit anys, debutant en Segona Divisió el 9 de juny de 1957 contra el Múrcia. Gilva aconseguir un doblet davant l’Hèrcules en el segon partit.

El llibre es pot aconseguir a qualsevol llibreria o a la web de Reclam: https://reclameditorial.com

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà