Les obres de la Via Parc del Túria, entre Manises i Riba-roja, avancen a un bon ritme en els seus tres subtrams

La Diputació de València anuncia que les obres de la Via Parc del Túria Manises–Riba-roja de Túria “avancen ja en tots els trams”. A finals de juliol es preveu la desviació del trànsit a través dels vials ja construïts. En aquesta actuació, l’ens provincial està invertint 14.317.446 euros.

José García

Les obres de la Via Parc del Túria Manises–Riba-roja avancen a molt bon ritme. Hi ha tres subtrams i tots ells estan amb les obres d’execució molt actives. Es tracta d’una actuació que, en el seu conjunt, millorarà la seguretat del trànsit rodat; a més, projecte ja es va modificar per a fer-lo compatible amb les característiques mediambientals del Parc Fluvial del Túria.

El tram afectat per la Via Parc, entre el bypass i l’inici de la variant de Riba-roja de Túria, suportava un trànsit superior als 18.000 vehicles per dia, excessiu per a les característiques de la carretera, a més de tindre múltiples accessos incontrolats que creaven problemes de seguretat viària.

L’Àrea de Carreteres provincial considerà “necessari” duplicar la calçada existent per a construir una via d’alta capacitat en la carretera CV-370 i donar així solució al problema de densitat i perillositat existent.

L’actuació està dividida en tres subtrams: el primer (1,4 kilómetres) inclou l’adequació de la glorieta 10 (d’accés a Riba-roja de Túria) i l’execució d’una altra glorieta. A aquest apartat, les obres començaren el setembre del 2013 i actualment s’ha posat en servici la glorieta 1 i s’ha desviat el trànsit per la calçada esquerra per a poder fer les obres de la calçada dreta. El pressupost és de 4.125.417 euros per a aquest subtram.

El subtram 2 (1,5 kilòmetres) se situa entre la glorieta 1 i la glorieta 2, no inclou l’execució d’aquestes glorietes i presenta com a fita significativa el pas de la via davall del pont de ferrocarril de la línia 5 de Metrovalència. Les obres començaren a l’abril del 2014 i actualment s’està fent l’excavació del terreny situat davall del ferrocarril. Es preveu l’obertura de les vies de servici per a poder executar la calçada principal durant el període estival. El pressupost d’este subtram és de 6.001.711 euros.

El tercer subtram se situa entre la glorieta 2 i la glorieta 3 i té una longitud aproximada de 0,7 kilòmetres. Inclou l’execució de la glorieta 2 i la glorieta 6, que s’executa en el lateral esquerre per a canalitzar el trànsit de la via de servici esquerra. Les obres començaren al setembre del 2013. Actualment s’estan construint les vies de servici, les glorietes 2 i 6 i la part del tronc que queda fora de la calçada actual. El pressupost d’aquest subtram és de 4.190.318 euros.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà