Riba-roja aprova el compte general de 2022 amb un romanent positiu de 11’9 milions d’euros

Així mateix el consistori ha tancat l’any econòmic amb superàvit de 500.000 euros

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat el compte general corresponent al passat exercici pressupostari de 2022 en el qual es va tancar amb un superàvit de 500.000 euros, a més d’un romanent econòmic acumulat de 11’9 milions d’euros, actualment, i, finalment, un saldo bancari que aconsegueix els 14 milions d’euros disponibles.

La sessió plenària ha confirmat les dades que es van aconseguir en els comptes del passat exercici que certifiquen la bona salut financera de les arques municipals en les quals es van respectar, escrupolosament, les regles de despeses, la d’estabilitat pressupostària i, finalment, les del límit de deute fixades pel Govern, si bé es troben suspeses i, per tant, no existeix obligatorietat de respectar-les.

Els informes dels tècnics municipals de Riba-roja de Túria han trobat uns drets reconeguts nets de fins a 40 milions d’euros, és a dir, els ingressos ordinaris, mentre que les obligacions reconegudes netes es van situar en un total de 35 milions d’euros i, finalment, es converteixen en els assenyalats 500.000 euros que marquen el superàvit municipal després de realitzar els ajustos pressupostaris permanents.

El romanent de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria s’ha situat, actualment, en un total de 11’9 milions d’euros en el qual s’acumulen els 2’7 milions d’euros corresponents a les despeses generals mentre que les despeses afectades corresponen a un total de 9 milions d’euros, de manera que els 11’9 milions d’euros es podran destinar a projectes i obres municipals.

A més, l’informe de la Intervenció municipal ha constatat un estalvi net en els comptes liquidats del passat exercici pressupostari de fins a 550.000 euros en total, que s’ha pogut aconseguir sense necessitat de reduir la despesa pública en inversions per a obres, projectes i programes d’interés públic general. D’aquesta manera, la càrrega financera ha sigut prou solvent per a afrontar la despesa en les arques municipals. Aquest estalvi net en les arques del consistori es completa amb els 14 milions d’euros disponibles com a saldo financer en les entitats bancàries.

L’equip de govern del PSPV de Riba-roja de Túria ha destacat, a més, que aquest saldo bancari s’ha incrementat notablement en l’últim exercici en més de 3’3 milions d’euros, en passar dels 5 milions d’euros existents en l’exercici financer del pressupost corresponent a l’any 2021 fins als 8’3 milions que existeixen, actualment, amb els saldos de l’exercici liquidat de l’exercici de 2022.

El compte general del passat any ha permés extraure, també, les conclusions sobre el compliment complet de les regles d’estabilitat pressupostària, la de la regla de la despesa pública i, finalment, la corresponent al límit del deute municipal, en les quals Riba-roja de Túria no supera cap de les barreres imposades des del Ministeri d’Hisenda per a controlar la despesa de les administracions públiques locals.

El govern municipal de Riba-roja de Túria ha insistit en la bona “salut financera” de la qual gaudeix, actualment, la localitat ja que en els últims anys s’han incrementat els serveis públics municipals al mateix temps que s’han introduït diverses novetats en matèria fiscal, amb un descens en els impostos municipals d’un 18% en les dues últimes legislatures sense necessitat de reduir les inversions.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat “la bona salut econòmica de l’ajuntament fruit de la gestió que hem dut a terme durant els últims anys en què hem potenciat els serveis públics municipals, hem incrementat en aquells sectors necessaris i demandats pels nostres veïns, sense oblidar que complim tots els paràmetres financers i escometrem importants projectes en sanitat, serveis socials, esports o infraestructures públiques”.​

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà