Transports treballarà en la integració urbana i la intermodalitat de la Línia 9 de metro per a la seua arribada al centre urbà de Riba-roja

L’ampliació de la línia s’inclourà en el Pla de Mobilitat Metropolità

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, s’ha reunit este matí amb el secretari autonòmic d’Infraestructures i Transports, Vicente Dómine per a abordar el futur del metro en Riba-roja. Esta primera trobada amb el nou responsable autonòmic dona continuïtat a les gestions realitzades durant la passada legislatura, a fi de millorar la connectivitat amb el transport públic en Riba-roja i poder disposar d’una estació al costat del centre de salut.

Este projecte ve avalat per l’estudi encarregat per la Generalitat a l’Enginyeria CPS, que va confirmar la viabilitat tant econòmica, ambiental i social, de la construcció d’un túnel des de l’actual estació de metro que permetrà tindre una nova estació en el centre del municipi, en concret al costat del Barranc dels Moros i que connectarà amb el Parc Natural del Túria.

El secretari autonòmic ha anunciat a l’alcalde que el futur de la línia 9 estarà plasmat en el Pla de Mobilitat Metropolità i que prioritzarà la intermodalitat del transport públic, l’eficiència en els temps i freqüència de recorregut, la seua integració en l’entramat urbà i la connectivitat amb la comarca, l’àrea industrial i el corredor verd fins al Parc Natural del Túria.

La nova estació de metro, haurà d’integrar-se en el projecte ‘Porta del Túria’ de l’estudi d’enginyeria Vetges Tu i Mediterrania SLP, que planteja convertir la zona en un parc urbà que connecte el Barranc dels Moros fins al Parc Natural del Túria amb itineraris per als vianants i rodats. Una zona d’esplai urbà que s’emmarca en el Pla Director del Barranc dels Moros per a la seua renaturalització. Una proposta que comptarà amb el finançament de dos milions d’euros, concedits a l’Ajuntament de Riba-roja provinents dels Fons Next Generations per a la dinamització turística del municipi.

Raga ha assegurat que ‘treballarem  conjuntament amb la Generalitat per a aconseguir el compromís que adquirim amb els veïns i veïnes de Riba-roja i poder disposar d’una estació de metro en el centre urbà, que permeta a més una connexió real amb el Parc Natural del Túria i els Conservatoris Professionals de Música i Dansa que rep diàriament alumnat de tota la província’.

Millora d’accessos i serveis

Un altre dels aspectes tractats en la reunió ha sigut el referent a l’àrea industrial de Riba-roja. Dómine ha manifestat la seua disposició a atendre les demandes tant de la Federació Valenciana d’Empresaris del Transport, FVET com dels municipis de l’Eix A3. En este sentit, ha explicat que treballarà al costat del Ministeri de Foment a resoldre en enllaç de l’A3 amb l’AP7.

Dómine ha traslladat a l’alcalde la seua preocupació davant la manca d’eixos secundaris en la zona industrial que agilitzen el trànsit dens que suporten totes dues autovies. Per això ha sol·licitat a Raga que, des de l’Ajuntament, s’estudie la possibilitat de connectivitat de l’àrea industrial a través de vies secundàries que siguen compatibles amb la planificació urbanística del municipi.

Paral·lelament i atenent una històrica reivindicació del sector logístic, el secretari autonòmic ha anunciat que impulsarà un programa d’estacionaments per a transport de mercaderies, en aquelles parcel·les municipals o privades, amb ús compatible, que cedisca l’Ajuntament. Estes seran zones segures, il·luminades i amb els servicis essencials per als transportistes.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà