Riba-roja planta 8.850 arbres i arbustos autòctons per a revitalitzar la ribera del Túria

Rio Túria Génesis

Es tracta de la segona fase del projecte amb la CHJ i la Conselleria de Medi Ambient

L’Ajuntament de Riba-roja ha informat del progrés significatiu de la segona fase del projecte subvencionat amb fons europeus per a la restauració de la vegetació de ribera en el riu Túria, una iniciativa conjunta amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) i la Conselleria de Medi Ambient .

La primera fase, iniciada al juliol de 2021, es va centrar en la instal·lació de malla geotèxtil per a l’eliminació d’espècies exòtiques i invasores en el llit. Després de més de 18 mesos d’aplicació exitosa, i després de la primera plantació de 1.500 espècies de ribera per part de la Conselleria el passat estiu, esta setmana la CHJ ha iniciat els treballs de preparació del terreny per a la plantació de més de 2.050 arbres i més de 6.800 arbustos autòctons en diverses zones per part de la CHJ, abastant una superfície total de més de 65.000 metres quadrats.

La plantació es farà durant els pròxims dies i l’Ajuntament s’encarregarà del reg i manteniment dels nous arbres i arbustos dins del projecte Gènesi Túria.

Les àrees objectiu de la plantació inclouen la vorera, la banda ribera, zones àmplies amb espècies arbustives i altres amb arbres, contribuint al restabliment de l’equilibri natural de l’ecosistema fluvial. Entre les espècies seleccionades per a la plantació es troben el jonc agrupat, lliri groc, baladre, llentiscle, arbustos de fulla caduca, sanguini, àlber blanc, murta, carrasqueta, art, salze blanc, om comú i freixe de fulla estreta, entre altres.

L’alcalde Robert Raga ha expressat la seua satisfacció per l’avanç d’esta fase crucial per al desenvolupament del projecte Gènesi Túria, destacant la importància de restaurar la ribera del riu Túria al seu estat original. “Esta iniciativa és un pas significatiu cap a la preservació del nostre entorn natural i la creació d’un hàbitat sostenible per a les generacions futures”, apunta l’edil.

El projecte Gènesi Túria compta amb la col·laboració i suport de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, el Parc Natural i la CHJ, subratllant el compromís col·lectiu cap a la conservació i revitalització del riu Túria.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà