Bétera celebra Sant Antoni els dies 19, 20 i 21 de gener

El divendres 19 arranca el programa d’actes d’una de les festes més tradicionals de Bétera. A partir de les 19:30 hores tindrà lloc la Passejà, que començarà en els Coves de Mallorca i recorrerà diferents carrers del municipi fins a arribar a la plaça del Sol, un recorregut ple de llum i color pels carrers de Bétera que estarà amenitzat per la Batucada Associació Cultural “Tro de Bac” i “Xe que Burrà”. Un acte en el qual participen també les Obreres i Majorals 2024 així com totes les Penyes Coeteres de Bétera: Amics del Coet, Fogoners, Fills de la Pólvora i Vol Lliure.

Durant el recorregut, i a partir de Casa Nebot, es unirà a la Passejà un correfoc a càrrec de la Penya Foc Seguit de Xeraco i per a finalitzar la jornada el cel de Bétera s’il·luminarà amb un castell de focs artificials.

Enguany com a novetat la ciutadania podrà gaudir d’una Coetà Infantil organitzada per la penya coetera Vol Lliure. A partir de les 23:45 hores del divendres, els més xicotets de Bétera seran els protagonistes d’aquesta Coetà Infantil que es durà a terme en el recinte de l’Albereda.

El dissabte començarà amb música. El grup Ramonets actuarà en l’Albereda a les 12 hores com a animació prèvia a les Calderes de Sant Antoni on es repartiran 2.500 racions d’ arròs amb fesols i naps de manera gratuïta.

L’Ajuntament de Bétera obrirà el termini de recollida de tiquets, 4 per persona, a partir del dilluns 15 i fins al dimecres 17 en horari de 9 a 14 hores en l’edifici de l’Ajuntament. Un dinar que tindrà com a postres un dels productes més típics de Bétera: la taronja, que oferirà de manera gratuïta la Cooperativa COABE. A més aquest dinar comptarà amb barra a càrrec dels Majorals 2025 i estarà amenitzada per Maxter Events.

Durant la vesprada del dissabte, les penyes coeteres realitzaran una exhibició de foc, llum i color en l’Albereda amb unes Coetaes que començaran a les 18:00h amb la penya Amics del Coet, seguiran a les 19 hores amb les penyes Fogoners i Fills de la Pólvora i finalitzaran amb la coetà de la penya Vol Lliure.

A les 23:30 hores s’encendrà la Foguera de Sant Antoni mentre les Obreres i els Majorals de 2024 realitzen la tradicional Prova de coets. I és que compta la tradició, i així ho viuen els veïns i veïnes des d’antany, que per Sant Antoni les Obreres i els Majorals feien la prova dels coets que s’utilitzaran durant les conegudes Festes d’agost de Bétera on la pólvora està molt present i els fa mereixedors de la denominació “Bétera, poble coeter”.

La nit arribarà a la seua fi amb bona música que farà ballar a tots els presents amb l’Orquestra La Mònaco Party, que a més comptarà amb servei de barra a càrrec dels Majorals 2025.

El diumenge Bétera viurà la seua tradicional Benedicció dels animals que realitzarà el rector Sr. Vicent Bataller acompanyat per la Hermandat de la Dolorosa i l’Associació de Cavallistes de Bétera els qui ompliran l’Albereda d’animals de companyia i mascotes celebrant la festa del seu patró.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà