Rossinyol de Nàquera guanya el concurs d’olla de carabassa de Serra

olla de carabassa camp de turia

Galería de fotos del concurs amb tots el premiats

El restaurant Rossinyol de Nàquera ha guanyat  la segona edició del Concurs Nacional Olla de Carabassa Vicente Granero-Vila de Serra que s’ha celebrat hui a la localitat de la Calderona. La Garrofera de Serra i Bon Aire de El Palmar han quedat en la segona i tercera posició, respectivament.

El premi de postre a base de fruita de la tardor ha sigut per al restaurant Gambrinus de Siete Aguas. Goya Gallery de València i Xef Amadeo de Gandia, han quedat en segon i tercer lloc.

La terrassa del llar del Jubilat ha estat l’escenari on s’han donat cita els 12 restaurants participants que han competit pel guardó. L’olla de carabassa és un plat de la cuina tradicional serrana i té com a principal ingredient la carabassa. Fesols, creïlles, napicol i arròs acompanyen també este plat que es pretén fomentar i donar a conéixer.

El jurat ha estat format per professional, i  una mestressa de casa coneixedora del plat i ha estat presidit per Juan Gorrea, xef de La Taula de Llíria. El primer premi d’olla de carabassa ha estat premiat amb 1000 eupos. El segon i tercer lloc, s’han endut 500 i 300 euros respectivament. Els guardons de postre han anat des dels  500 euros per al primer premi, fins als 300 del segon i 150 per al tercer.

El certamen, a més de promocionar el plat típic, vol convertir-se en un referent gastronòmic de primer ordre. Un esdeveniment que juntament amb la Fira de la Calderona i el Dia de la Cirera servisca per a donar a conèixer la localitat.

El concurs du el nom de Vicente Granero, propietari de Casa Granero, el cuiner més representatiu i guardonat amb què compta la localitat.

 

 

 

 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà