Els municipis de Camp de Túria disposen ja de l’aportació ‘extra’ del Fons de Cooperació

psiquiatrico
El president de la Diputació, Toni Gaspar. en Bétera.

La Diputació ha ingressat hui els 40 milions als ajuntaments de la província

La Diputació de València ha ingressat hui als ajuntaments de la província els 40 milions d’euros de l’aportació extraordinària al Fons de Cooperació Municipal, el programa conjunt amb la Generalitat que permet destinar les ajudes a inversió o despesa corrent, amb l’objectiu de reforçar l’autonomia local dotant als consistoris dels recursos necessaris per a millorar les seues infraestructures i serveis.

Esta aportació extraordinària que completa els 60 milions que la Diputació aporta enguany al Fons de Cooperació Municipal permetrà als consistoris disposar de major liquiditat per a fer front a la crisi causada per la pandèmia, o per a invertir en altres necessitats en el cas de localitats on la incidència de la Covid-19 ha sigut menor.

La corporació provincial va avança ralsmunicipis a l’abril els primers 20,6 milions d’euros de la seua aportació al Fons de 2020, la par tequivalent al que aporta la Generalitat. Esta quantitat, com els 40 milions que s’han transferit hui, es repartixen entre els 266 municipis i les 3 entitats locals menors de la província.

El president de la Diputació, Toni Gaspar, considera que este Fons de Cooperació Municipal “és el millor mecanisme per a ajudar als ajuntaments i agilitar els recursos que la institució posa a la seua disposició, ja que s’evita burocràcia al no ser necessari tramitar expedients de justificació de les actuacions i millores que proposa cada municipi des de la seua total autonomia”.

A més d’estos 60 milions per a inversió i despesacorrent, els municipis disposaran d’altres 140 milions del Pla d’Inversions, que va ser aprovat en el ple provincial i que començarà a executar-se al final de l’estat d’alarma, fruit del treball que han continuat realitzant els tècnics dels ajuntaments i la Diputació durant el confinament.

El destí d’estes ajudes del Fons de Cooperació diferix segons les necessitats dels ajuntaments, si bé algunes de les inversions es repetixen per a donar resposta a la gestió de la crisi sanitària causada pel coronavirus i reforçar el teixit social i econòmic de cara a la volta a la normalitat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà