Rescatada una família perduda mentre feia senderisme en El Garbí

rescate montaña naquera

Va poder ser localitzada gràcies a l’enviament de la ubicació des d’un mòbil a un dels agents

La Guàrdia Civil ha rescatat a una família que s’havia perdut en la ruta de Les Cadenes, amb inici en pic del Garbí, en caure’ls la nit en el cor de la muntanya mentre practicaven senderisme.

Els fets van ocórrer dissabte passat quan els agents van rebre l’avís d’una família que s’havia perdut en el cor de la ruta de Les Cadenes quan, mentre practicaven senderisme, els va caure la nit, segons han informat fonts de la Guàrdia Civil.

Aquesta ruta, amb inici en El Garbí, és coneguda per ser freqüentada per senderistes experimentats a causa de la dificultat del terreny: escarpat, amb molt de desnivell, així com amb barrancs i penya-segats molt pronunciats.

La família va poder ser localitzada gràcies a l’enviament de la ubicació des d’un terminal mòbil a un dels agents participants en el rescat.

En arribar a la zona després de més d’una hora de camí, els agents es van adonar de què es tractava d’una família: una dona i un home, tots dos de 43 anys, i la seua filla menor, de 14 anys, els qui estaven en un aparent estat de nervis i mostraven símptomes d’hipotèrmia, encara que no presentaven cap mal físic. A més, no comptaven amb cap mena d’equip de supervivència per a realitzar la ruta.

Després de més de dues hores de descens per la ruta de Les Cadenes, van aconseguir eixir a la CV-329, on una patrulla va ser l’encarregada de desplaçar a la família fins al seu vehicle.

Al rescat es va sumar un veí resident de la zona, un home de 24 anys, qui va voler sumar-se a la cerca perquè era expert coneixedor de la zona, la qual cosa va ser de molta ajuda per als agents.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà