Ens Uneix deixa la Diputació en mans del PP al no fer costat al PSPV

reme diputacion
Reme Mazzolari, junt al nou president de la Diputació, Vicent Mompó.

Vicent Mompó, nou president de la corporació amb els vots de Vox

El candidat del PP, Vicent Mompó, ha sigut proclamat com a nou president de la Diputació de València en el ple de constitució celebrat aquest matí, amb el suport de Vox, i gràcies a que l’única diputada de Ens Uneix, Natalia Enguix, s’ha votat a si mateixa.

La proclamació ha sigut possible perquè Mompó encapçala la força més votada, després de dues rondes de votacions en les quals el candidat del PP i el del PSPV, Carlos Fernández Bielsa, han obtingut els mateixos suports (15).

Mompó ha sigut recolzat pels 13 diputats del PP i per 2 de Vox, mentre que Bielsa pels 12 del PSPV i els 3 de Compromís.

Natalia Enguix, ha lamentat que hui “no hi haja un govern progressista en la Diputació” perquè, “lamentablement, les negociacions no han donat els fruits que ens agradaria” pels “egos interns dels partits, que s’assemblen més a una partida d’escacs i que s’allunyen del sentit de la política, que és millorar la vida de la gent”.

presidente diputacion

“La crispació, la polarització i el conflicte fruit de la irresponsabilitat i l’egoisme no haurien de tindre cabuda en aquests murs. Uns podran tindre grans recursos econòmics, però nosaltres tenim el suport de la gent”, ha agregat.

El socialista Carlos Fernández *Bielsa ha demanat perdó “a la societat progressista” i ha qualificat de “imperdonable una decisió que ningú entén”.

“És complex lluitar de manera racional contra les passions. Demane perdó, assumisc la responsabilitat”, ha apuntat l’alcalde de Mislata, perquè “tornen al poder les sigles que van protagonitzar la pitjor època d’indecència en el govern d’aquesta casa”.

“Això de hui va de coherència, i el PSPV i els seus 12 diputats mantenen la seua intacta. La vostra decisió, Natalia, us perseguirà per sempre i la ciutadania no l’oblidarà. Hui es torna al clientelisme, a l’amiguisme, i si no al temps…”, ha afegit.

Dolors Gimeno, portaveu de Compromís, ha lamentat que “La Vall no ‘ens uneix’, La Vall ens separa, i ha provocat amb la seua actitud el que és una realitat, tenim a l’extrema dreta governant. Aqueixa explicació haurà de donar-la Enguix, no sols a la Vall d’Albaida, sinó a la resta de comarques, perquè era moment de plantar cara. Hui sembla que La Vall ha fet un viratge a unes latituds més fosques, no sabem bé a canvi de què”.

Així mateix, ha demanat disculpes a la ciutadania, als votants progressistes. “Continuem pensant que hauríem d’haver trobat una fórmula per a plantar cara a la dreta i l’extrema dreta. Fa setmanes que intentem acostar postures entre PSPV i La Vall, apel·lant al sentit comú, hem fet renúncies i aportat propostes, perquè aquesta investidura requeria mirada llarga i responsabilitat. Ni el PSPV ha estat a l’altura del que s’esperava d’ell ni La Vall ha unit res”.

en uneix diputació

“Si els problemes són personals i no polítics, no estan habilitats per a representar la voluntat popular”, ha agregat en al·lusió a Ens Uneix.

Pel PP ha intervingut Remedios Mazzolari, qui ha destacat la labor de Mompó al capdavant de l’Ajuntament de Gavarda i ha assegurat que “tocarà de peus a terra, el cor en la defensa del nostre i el cap en la construcció d’un futur ambiciós”.

El portaveu de Vox, Sergio Pérez, ha tendit la mà “al desenvolupament de totes les polítiques que contribuïsquen a millorar la vida dels ciutadans”, al mateix temps que ha advertit que fiscalitzaran l’acció d’aquesta institució.

Han sigut presents en el ple, entre altres autoritats, el recentment nomenat president de la Generalitat, Carlos Mazón, la presidenta de Les Corts, Llanos Massó, la delegada del Govern, Pilar Bernabé, i l’alcaldessa de València, María José Catalá.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà