Estela Arlandis i Marina García seran les Falleres Majors de València 2024

falleras mayores 2024

La nova Faller Major Infantil es veïna de Bétera

María Estela Arlandis Ferrando, de 22 anys, i Marina García Arribas, de 11, han sigut triades Falleres Majors de València de 2024 d’entre les 26 candidates infantils i majors, i relleven a Laura Mengó i Paula Nieto, que han sigut les màximes representants de les Falles durant l’últim exercici faller.

L’alcaldessa de València, María José Catalá, ha anunciat aquest dimarts el nom de les Falleres Majors, que seran proclamades demà dimecres a partir de les 19 hores en un ple extraordinari de la Junta Central Fallera (JCF) en el Saló de Cristall de l’Ajuntament.

Catalá ha llegit l’acta del jurat encarregat de l’elecció de les falleres majors en una assemblea extraordinària de presidents de falla, acompanyada pel regidor de Festes i Tradicions i president de la Junta Central Fallera, Santiago Ballester.

Immediatament després l’alcaldessa ha telefonat a les noves Falleres Majors per a comunicar-los la seua designació, en primer lloc a la fallera major infantil de València, i després a la fallera major, anomenada amb la qual comença el nou exercici faller.

Marina García ha respost a la crida plorant i enmig d’una gran algaravia dins del casal de la seua falla, la de Manuel de Falla-Tamarindes, i a penes ha pogut respondre amb emocionats monosíl·labs a les felicitacions de Catalá, després de la qual cosa ha donat les gràcies al jurat per haver-la triat.

Aquesta xiqueta és veïna de Bétera, estudia sisé en el col·legi públic Lloma del Mas i es socorrista del clun local SOSB Bétera i participa en competicions tant autonòmiques com nacionals.

Per part seua, Estela Arlandis, estudiant d’últim curs de Dret en la Universitat Catòlica de València i fallera des de fa quinze anys de la comissió Bisbe Jaume Pérez-Luis Oliag, ha respost amb un “ai, déu meu, estic fluixejant!” a la crida de l’alcaldessa i no ha parat de plorar durant els pocs minuts de la conversa.

Després de l’acte en l’hemicicle, l’alcaldessa s’ha dirigit als casals de totes dues falles per a felicitar en persona als qui a partir de demà seran les màximes representants de la festa valenciana més internacional, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà