Vilamarxant expressa el seu dol per la mort del jove director d’orquestra Gaspar Sanchis

gaspar-sanchis

Gaspar Sanchis, natural de la localitat, comptava 43 anys

Gaspar Sanchis va dirigir, el febrer de 2016, la Coral Renàixer i “Ars Antiqua Ensemble” a l’església de Vilamarxant, amb un repertori que incloïa peces de Corelli i Vivaldi. Aquella va ser una de les últimes mostres del seu treball a la localitat que el va vore nàixer al 1974, i que ahir es va despertar amb l’amarga notícia de la seua mort.

L’Ajuntament ha volgut sumar-se a les nombroses mostres de dol i d’afecte que institucions oficials, entitats musicals i persones a títol individual estan expressant pel traspàs de Gaspar Sanchis Castillo. Segons reconeix el consistori, “era un músic apassionat, que no podia concebre la seua existència sense escoltar, interpretar, compondre i dirigir música”, i a més era “un esperit crític i inconformista, amb interés permanent per continuar aprenent i formant-se com a músic i director”.

La seua relació amb el poble era molt estreta: des del principi es va posar a disposició de la Regidoria de Cultura, proposant actuacions musicals de qualitat, algunes de les quals van fructificar en memorables concerts com el del quintet de metalls “Spanish Brass” (el passat 22 d’octubre) i el recital d’Ensemble Concordança (piano, trombó i dolçaina), del passat 12 de novembre. Era també considerat un músic sense cap mena d’elitisme, més aviat tot el contrari.

El poble de Vilamarxant ha volgut manifestar públicament el seu dolor, remarcant la necessitat que la memòria del treball de Gaspar no es diluïxca, sinó que es preserve per tot el que ell li va donar al seu poble.

1 Comment

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà