Tallers, sarau i concerts dins de les II Jornades de Música Tradicional de Vilamarxant

II Jornades de Música Tradicional

Aprenentatge i diversió

Les II Jornades de Música Tradicional de Vilamarxant continuaren este dissabte en el segon cap de setmana d’activitats. Va ser una jornada molt completa, amb tallers, concert i sarau.

Durant el matí van tindre lloc els tallers de música tradicional, amb una molt bona acollida i participació. Es van desenvolupar quatre activitats d’aprenentatge de música i dansa. El Centre de Formació va acollir els tallers de “Tabal: cordatge i ritmes” i de “Dolçaina: afinació i estudi de colla”, a càrrec de Joan Mora Escrig i de Antonio de la Asunción. A la Casa de la Cultura, la guitarra tradicional va ser la protagonista, amb un taller impartit per Vicent Carrasco; mentre que el grup de Gegants i Cabuts de Benetússer, amb José Caurín Noguera i altres dels seus membres, van impartir una interessant formació sobre els balls de gegants i cabuts i altres danses pròpies de les nostres terres. Els assistents van poder, alhora, manipular les figures que formen part d’esta representació, primer, a la plaça de l’Església i, més tard, a l’escenari de la Casa de la Cultura.

De vesprada, l’activitat continuava a la mateixa Casa de la Cultura amb el concert “Per valencianes”, una representació del cant d’estil valencià i del nostre folklore a càrrec del cantaor i referent d’esta modalitat Josep Aparicio, Apa, acompanyat per Eduard Navarro i Robert Cases. Tots tres van fer un repàs per diferents peces de la música tradicional valenciana conegudes per totes i tots els assistents. Durant l’actuació van emprar instruments coneguts que formen part del nostre inventari tradicional i d’altres menys populars com un llaüt contrabaix anomenat tiorba.

Després d’un sopar popular a la plaça de la Constitució, amb l’assistència de més de 100 persones, la nostra música no va parar de sonar amb un sarau en que van actuar la Rondalla de Manises i la Rondalla del Grup de Danses de Vilamarxant. La predisposició de les persones assistents es va veure des de la primera peça, amb la música acompanyada de balls populars interpretats pel públic i que van convertir la plaça de la Constitució en una autèntica festa de les nostres tradicions.

Estes jornades estan organitzades per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilamarxant, el Grup de Danses i Pastorets de Vilamarxant, la Colla A Contratemps i l’Associació Cultural 9 d’Octubre, amb la col·laboració de la Junta Local contra el Càncer.

Concert-Audició de la Colla A Contratemps

Les II Jornades de Música Tradicional estaran en marxa durant tot el mes de juny. Diumenge que ve la Colla A Contratemps oferirà un concert-audició. Serà una actuació dedicada a Miguel Ángel Domingo Pérez un dels creadors i membres més actius d’esta formació de dolçainers i tabaleters de Vilamarxant. Serà a la Casa de la Cultura, a les 19 h.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà