Héctor Troyano: “Seré més reivindicatiu”

Parlem amb l’alcalde popular de Vilamarxant

Amb 27 anys torna a l’alcaldia de Vilamarxant gràcies al pacte del PP amb Ciutadans -va debutar en 2019- Què ha canviat respecte al primer mandat?

La primera vegada va ser una mica més complicat no per l’edat perquè mai he sentit que la meua edat haja sigut un problema. Sí que és veritat que no coneixia l’administració des de dins i ara porte un bagatge que m’ha fet anar madurant. Hem tingut una legislatura ‘movidita’ amb una mica de tot: tornados, pluges, explosions, pandèmies. Això et va fent que t’adobes com a persona i com a alcalde. Els veïns saben que en mi tenen una persona en la qual poden confiar. Els que tenien por ja no els ha fet gens de por. Tot això se supera treballant, amb ganes, amb temps i ací estan els resultats que han sigut un suport d’aquest poble a la joventut i a un alcalde jove.

Si els alcaldes es queixen que quatre anys són pocs, com es fa amb mandats de dos anys?
Ací els treballs són de quatre anys. La gent ens ha donat un suport important, ens ha validat el model i crec que ens equivocaríem si canviàrem de full de ruta. Nosaltres ja hem posat la marxa més llarga i això ja va a velocitat de creuer. No podem parar.

Aspirava a presidir la Mancomunitat Camp de Túria, però motius familiars li han impedit presentar-se com a candidat. Com valora el ple d’investidura de la socialista Amparo Navarro?
Crec que té molta faena per a reconduir la Mancomunitat cap a on la majoria del ple vol que vaja, no on el PSOE vol que vaja. És un toc d’atenció al PSOE el fet que no hagen sigut capaços d’aglutinar més vots que el de l’alcaldessa d’UCIN de Loriguilla i perquè governa allí en coalició amb ells. Han de replantejar-se el rumb de la Mancomunitat si volen que de veritat funcione com unes altres perquè si no al final es quedaran solos. S’ha vist en aquest ple d’investidura. Cada vegada som més els que ho estem dient. Els teus propis socis naturals que són els de Compromís t’estan dient no seguisques per ací i no et voten la investidura, el PP l’està dient i CUPO, Vox i UCIN de Sant Antoni de Benaixeve. En el ple de fa quatre anys, excepte el PP, tots van votar a la candidata socialista, en aquest ha eixit en segona votació i per minoria.

Què proposa el PP?
El primer que han de fer és paralitzar els processos d’expulsió de Bétera, Benaguasil i Domeño que va signar l’expresidenta abans de les eleccions perquè encara no havien passat per ple els nous estatuts. A partir d’ací estem disposats a dialogar qualsevol cosa, però aqueixos tres expedients els ha de paralitzar perquè tenen un error de fons que els pot afectar. I asseure’s amb els seus alcaldes i amb els del PP i amb la resta del ple perquè necessàriament haurà d’arribar a acords perquè no tenen majoria, li faltaran sempre tres vots que haurà de treballar-li’ls. El PP pot estar, però necessitem veure un canvi de rumb perquè l’actual acabarà portant-la a l’abisme. Estem completament d’acord amb Compromís que es reduïsquen despeses i servisca per al que ha de servir que és per a prestar servei als ajuntaments xicotets, des de la solidaritat dels grans. I no duplicar serveis com fem. Estem engreixant una entitat que a vegades se li oblida al PSOE és voluntària. El dia que decidim ens anem, ens anem i no passa res. El problema estarà en qui assumeix això del qual es va.

A Vilamarxant, aquests pròxims quatre anys, en què es notarà el canvi de color en la Generalitat i en la Diputació?
És molt bo per a Vilamarxant que els colors siguen els mateixos. L’estar en un llogaret gal és molt complicat, barallar contra tots.
Ara cal acabar la CV-50, ja no hi ha excuses. Jo he sigut molt reivindicatiu i ho seré més, fins i tot bel·ligerant, perquè és la meua obligació i s’ha de notar el canvi. Ja s’ha notat quant al tracte. Vaig intentar reunir-me la passada legislatura amb Mónica Oltra i no vaig obtindre resposta i amb l’actual consellera ja m’he reunit per a abordar el tema dels menors tutelats, la residència i l’habitatge.

Tant el PP com el seu soci de Ciutadans han millorat els resultats electorals.
Les eleccions han sigut un suport molt fort a la labor de l’equip de govern. El PP hem doblegat els vots i obtingut tres regidors més. Crec que aqueix suport ens està dient ‘continuar en aquesta línia’ i crec que al qual se li passe pel cap canviar el rumb o els objectius s’estarà equivocant.

Com a responsable comarcal del PP quina valoració fa del nou mapa polític?
Estem molt contents perquè el PP ha guanyat les eleccions municipals a Camp de Túria amb 12.000 vots més que el PSOE. Aquesta comarca sempre ha sigut un referent per al PP i aquestes eleccions ha sigut un pilar fonamental per a aconseguir la Generalitat i la Diputació. Els pactes de govern a Nàquera i en Sant Antoni estan funcionant molt bé. Hem recuperat sa Pobla i vam governar per primera vegada a Gàtova. Som tres alcaldes en la trentena. S’està produint dins del PP una regeneració que està sent molt positiva, els ciutadans aposten per gent jove.

En Sant Antoni de Benaixeve són alhora govern amb dos regidors i oposició amb un altre, els tres del PP. Aqueixa situació és sostenible?
És un treball que tenim fer, que tenim pendent. Reconduirem la situació no gaire tard i al final és el PP el que està marcat el rumb.

Que espera d’aquesta legislatura?
Serà una legislatura molt social. Hem invertit molt en infraestructures, hem donat la volta al poble i ara toca posar el focus en el social, cuidar a la nostra gent, que sàpien que aquest ajuntament està per a ajudar-los. Espere que siga una legislatura sense sobresalts sanitaris ni meteorològics i esperançat a tirar avant els projectes. Estem contents que continue aquest govern, que contínua gràcies a la generositat del PP. Vilamarxant hui continua tenint un govern de centre dreta gràcies a la generositat del PP. Hem sigut nosaltres els que guanyant les eleccions àmpliament hem propiciat el que es reedite la coalició de govern. És fruit de la generositat del PP. Hi havia altres opcions que s’estaven explorant i que estaven disposats al fet que es dugueren a terme. Si el PP no haguera sigut generós probablement havíem tingut un pentapartit d’esquerres. Els veïns han de saber que la garantia total que a Vilamarxant hi haja un govern de centre dreta és el PP.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà