Eliminen 8.000 metres quadrats de canyar del Túria a Vilamarxant

turia vilamarxant

Els treballs permetran l’ús públic de les ribes recuperades de l’afectació de l’espècie invasora

La Generalitat, a través de la Conselleria de Medi Ambient, ha eliminat més de 8.000 metres quadrats de canyar de les riberes del Túria al seu pas pel terme municipal de Vilamarxant, a València.

El procés d’eliminació d’esta espècie invasora, a més, permetrà la recuperació dels ecosistemes de bosc de ribera valencià, així com l’ús públic de les ribes, que, fins ara, eren completament inaccessibles per a les persones.

Segons ha explicat el director general de Medi Natural, Raúl Mérida, “en esta actuació han participat prop de 80 persones, tant personal del Servei de Vida Silvestre i Xarxa Natura 2000 i del Parc Natural del Túria, com a treballadors de l’Ajuntament de Vilamarxant, que han retirat prop de 8.000 metres quadrats de canyar”.

Esta iniciativa s’emmarca en l’estratègia ‘Desencanyar’ -que compta amb una inversió de 16 milions d’euros fins al 2027- que du a terme la Generalitat per a la recuperació dels rius valencians. “El que és important és que no tornen a rebrotar els rizomes de la canya, que representa una amenaça per a les espècies autòctones”, ha indicat Mérida.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà