‘Jo sóc Alfàbega’, la historia de les plantes gegants

 El documental promociona la festa de Bétera que lluita per ser d’interés turístic estatal

Divendres a la nit es presentà al Palauet el documental ‘Jo sóc Alfàbega’ impulsat des de l’Ajuntament de Bétera amb l’objectiu de potenciar la festa de Bétera i difondre-la en les fires del ram. L’audiovisual, de Chema Puchades i Raúl Artacho, compta amb els testimonis i intervencions del mestre alfabeguer Ramon Asensi; del pianista Joan Manuel Pons, de l’actor Pep Ricart; de l’historiador Josep Manel Campos i del pintor Conrado Messeguer.

‘Jo sóc Alfàbega’ és un “emotiu rega”l per als seguidors de la festa del 15 d’agost, però també és un document imprescindible per entendre la històra i els motius que fan que estes plantes gegants generen passió entre els beterans.

El regidor de Turisme, Joano Baudés, explicà que es “un signe d’identitat” que “vol mostrar al món perquè estem, sense cap mena de dubtes, davant d’una festa excepcional i original que tresoreja un passat de quatre segles”. El regidor de Compromís agraí a la diputada de Turisme, Pilar Moncho, la col•laboració econòmica de l’ens provincial en la realització del documental.

Pilar Moncho manifestà en la presentació del documental que quan es va llegir la informació sobre la festa es quedà encisada i agafà el compromís de seguir cooperant amb Bétera per donar a conèixer la Festa de les Alfàbegues.

Baudés recordà que el documental, com altres iniciatives que s’estan prenint des del consistori, busquen el reconeixement de Les Alfàbegues per mirar d’aconseguir la distinció com a Festa d’Interés Turístic Estatal.

Narrat com un conte amb la veu d’Ana Conca una alfàbega explica el seu procés de creixement i com desemboca en la festa. En el fil conductor del relat es van intercalant els testimonis del mestre alfabeguer, Ramon Asensi, del pianista Joan Manuel Pons, de l’actor Pep Ricart; de l’historiador Josep Manel Campos i del pintor Conrado Messeguer.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà