L’Ajuntament tanca 2016 amb el major superàvit dels últims 10 anys

El romanent de tresoreria de La Pobla de Vallbona supera el 1.878.000 euros

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona tanca l’exercici 2016 amb un romanent de tresoreria de 1.878.963 euros. La contenció de la despesa aplicada en els comptes públics de l’equip de govern i l’esforç fiscal dels veïns han donat com a resultat l’increment en 700.000 euros de l’estalvi de 2015, quan es va superar el milió d’euros.

L’eficàcia en la gestió aplicada durant 2016 del govern local i els treballadors de l’administració ha permés aconseguir un superàvit que s’aproxima als dos milions d’euros. Es tracta del millor balanç en els comptes de l’Ajuntament en els últims 10 anys.

Des de l’Ajuntament s’apel·la a la gestió responsable que està fent l’actual equip de govern. L’alcalde, Josep Vicent Garcia, assegura que s’ha aconseguit “incrementar les polítiques socials i d’ajuda a les persones com era el nostre compromís, alhora que es gestionen millor els recursos públics per evitar despeses innecessàries. Cal evitar el malbaratament i pensar que els diners públics són de tots i hem de gestionar-los en benefici dels veïns”.

El superàvit s’ha obtingut tot i la reducció de la càrrega fiscal que ha fet l’Ajuntament. Enguany s’ha baixat en 4 punts el tipus impositiu de l’IBI, el que suposa per als veïns un estalvi de 500.000 euros, al que se sumà una subvenció sobre el primer habitatge de 335.000 euros. En total l’Ajuntament ha deixat d’ingressar 838.000 euros de l’IBI.

L’alcalde de la Pobla afirma que ara cal esperar que el govern central aprove la llei General de Pressupostos per poder dedicar part del superàvit a Inversions Financerament Sostenibles. “Estem demostrant que som bons gestors dels diners públics i ara demanem que l’Estat ens autoritze a invertir els diners que hem estalviat en les inversions que necessita el municipi i que ens reclamen els veïns. D’esta manera s’ajudaria a més a crear llocs de treball en el poble.”

L’increment del romanent de tresoreria se suma a la reducció del deute municipal. L’Ajuntament ha tancat l’any 2016 amb un deute en préstecs per valor de 4.768.000 euros. La previsió de l’equip de govern és que l’actual exercici 2017 continue baixant i amortitzar prop d’un milió d’euros. D’esta manera acabarà l’any amb un deute de 3.860.000 euros.

L’Ajuntament ha aprofitat la rebaixa dels tipus d’interés per refinançar préstecs. Amb esta mesura el consistori rebaixà a 74.000 els interessos en comptes dels més de 200.000 que havia de pagar fins a 2029, el que suposarà un estalvi de 126.000 euros.

Garcia ha destacat que enguany “hem aconseguit no només els millors resultats econòmics dels últims anys 10 anys pel que fa al superàvit, sinó que estem reduint el deute en els préstecs que arrosseguem dels anys anteriors. En 2017 tornarem a dedicar una part del romanent a amortitzar préstecs com ja vàrem fer en 2016, en què destinarem 350.000 euros a disminuir el deute municipal”.

No hi han comentaris

Respon

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.