Llíria aprova un pressupost rècord de 46,6 milions d’euros

ayuntamiento lliria

Quasi la meitat es destinaran a inversions

L’Ajuntament Llíria ha aprovat amb el suport dels grups de l’equip de Govern, Compromís-MOVE i PSOE, i els vots en contra del PP i Vox el pressupost més alt de la seua història, que al 2024 ascendirà a 46.659.968 euros.

El regidor d’Hisenda, Paco Gorrea, ha destacat que “són uns pressupostos expansius, que incrementen la despesa per habitant en 854 euros respecte a l’exercici anterior, fins a situar-se en els 1.941 euros”.

“Estan pensats per a les persones, per a fer una ciutat més habitable, solidària, participativa, sostenible, accessible i amb millors infraestructures i serveis públics de qualitat”, ha afegit.

Quasi la meitat en inversions

La partida d’inversions arriba als 22,4 milions d’euros, quasi la meitat del pressupost. Este important increment ve motivat, principalment, per les transferències per a la construcció d’infraestructures educatives a través del Pla Edificant de la Generalitat. “En una clara aposta per l’educació, seran més de 16 milions d’euros que es distribuiran entre el nou IES Camp de Túria (9,7 milions €), el col·legi públic núm. 3 (5,9 milions €) i la reforma del CEIP Sant Vicent (890.472 €)”, ha assenyalat Paco Gorrea.

També cal destacar altres inversions com la reforma de la plaça Major (1,5 milions), les obres de clavegueram en urbanitzacions (2,1 milions), la millora del parc Silvestre d’Edeta (550.000 euros), o actuacions de rehabilitació del patrimoni històric (200.000 euros).

 L’edil d’Hisenda ha ressaltat “els 1,2 milions d’euros d’euros que es destinaran a la renovació de l’enllumenat públic per a millorar l’eficiència energètica del municipi”.

 En altres àrees, ha destacat l’increment d’un 8% en polítiques de protecció social o els quasi 2,5 milions d’euros que es destinen a seguretat ciutadana.

Foment de l’ocupació i el comerç local

Paco Gorrea ha manifestat que un altre dels grans objectius dels pressupostos de 2024 “és el foment de l’ocupació i de l’activitat econòmica en el municipi als quals es destinen 1,3 milions d’euros”. Dins d’estes actuacions s’inclouen 130.000 euros per a bons comerç i hostaleria, 33.000 euros en subvenció per a la Federació del Comerç de Llíria i 100.000 euros per a un pla municipal d’ocupació.

D’altra banda, “en estos comptes equilibrats i realistes continuem apostant per la reducció del deute públic, que es rebaixarà en 1 milió d’euros al 2024, per a deixar-la en 3,4 milions d’euros, 143 per habitant”.

Finalment, ha declarat que els pressupostos del pròxim exercici “segueixen la senda dels últims anys per a transformar Llíria des de criteris que miren pel benestar de la ciutadania i la transició ecològica”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà