El PP rebutja els pressupostos de Llíria per “la pujada d’impostos, els projectes irreals i l’abandó de la seguretat”

Els comptes per a 2024 ascendeixen a 46.659.968 euros

El Grup Municipal del Partit Popular a l’Ajuntament de Llíria ha rebutjat els pressupostos per a 2024, presentats pel Govern del PSOE i Compromís-MOVE, perquè són els de la pujada d’impostos i taxes, els projectes irreals i l’abandó de la seguretat.

Així ho ha defensat el regidor popular Rafa Villarejo en l’últim ple municipal, qui ha assegurat que “veient els comptes d’enguany, són un còpia i pega de les de l’exercici anterior, tant és així que en el projecte de pressupostos que han presentat ni tan sols s’han molestat a modificar l’any del document”.

Baixa execució de les inversions

Villarejo ha assegurat que “encara que els números són molt pomposos en les pretensions, atés que els comptes de 2024 ascendeixen a 46.659.968,11 euros, els fets els delaten, perquè l’execució de les inversions reals va ser d’un 17% en 2023 i d’un 9,9% en 2022.

El PSOE i Compromís-MOVE es comprometen a fer inversions que després no compleixen, les deixen per a l’any següent i després per al següent, és una falta de serietat”.

Així mateix, el dirigent popular ha criticat que “en l’actual exercici, el Govern del PSOE i Compromís-MOVE ha dut a terme 52 modificacions pressupostàries, cosa que significa que són uns pressupostos irreals” i ha afegit que “estes modificacions són el resultat d’un pacte de Govern de conveniència que no porta gens bo a l’hora de gestionar”.

Pujada d’impostos i taxes municipals

En esta línia, el regidor popular ha lamentat l’increment d’impostos i taxes municipals per a 2024 són una llosa per a les butxaques dels ciutadans. Entre les pujades per al nou exercici, Villarejo ha apuntat l’increment d’un 74% en la taxa de la recollida del fem i la poda.

“Llíria necessita reaccionar ja i donar-li un impuls definitiu de recuperació en tots els sentits, ja que no podem esperar. És incomprensible que el Govern del PSOE i Compromís-MOVE espere el romanent en tresoreria com a aigua de maig per a fer les inversions, quan este romanent ve per la falta d’execució dels projectes previstos”, ha indicat.

La seguretat no és una prioritat

L’edil popular ha assegurat que en els pressupostos per a 2024 queda clar que per al Govern d’esquerres la seguretat no és una prioritat, ja que no es recull un increment de la plantilla d’agents de Policia Local ni tampoc les comissaries de barri que reclama el PP, a pesar que la ciutadania reclama més seguretat tant en el nucli urbà com a les urbanitzacions.

Pèrdua de subvencions i sense arribada d’empreses

Villarejo ha criticat la contínua pèrdua de subvencions per part del Govern del PSOE i Compromís-MOVE al mateix temps que ha recordat que “l’arribada d’una important empresa americana al polígon de Carrases, anunciat en campana electoral a so de bombo i platerets per l’expresident de la Generalitat Ximo Puig, ha quedat en res”.

D’altra banda, ha recordat que “el Govern del PSOE i Compromís-MOVE cada any assegura que posarà en marxa l’ST1, ja porten nou anys i esta entrada a Llíria encara continua lletja i trista i, per descomptat, no està a l’altura de la ciutat on vivim”.

Villarejo ha criticat que “mentre el Govern del PSOE i Compromís-MOVE afirmen que abanderen l’ocupació, la realitat és que en els pressupostos de 2024 han reduït esta partida en més de 90.000 euros respecte a l’exercici anterior”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà