El pressupost de Llíria aposta per les infraestructures educatives en 2024

L’IES Camp de Túria té completat el seu tancament i el tercer col·legi iniciarà les obres al gener

El regidor d’Infraestructures Educatives de Llíria, Paco García, ha assenyalat que el pressupost de 2024 “representa la gran aposta per la construcció de centres educatius a la ciutat, ja que serà l’exercici en el qual culminaran les obres del nou IES Camp de Túria i donaran inici les del col·legi públic núm. 3, tots dos a la zona de Mura”.

“El compromís de portar avant la dotació de nous equipaments educatius al municipi, que es va iniciar en l’anterior legislatura, està donant els seus fruits amb el Pla Edificant, en el qual està previst que en l’estiu de 2024 finalitze la construcció del nou institut Camp de Túria, les obres del qual avancen a bon ritme i ja es pot vore com s’ha realitzat el tancament de tota l’estructura de l’edifici”.

D’altra banda, García ha recordat que l’Ajuntament “ja ha realitzat l’adjudicació de les obres per a l’execució del nou col·legi públic de Primària núm. 3, les quals donaran inici al gener de 2024 i la duració estimada deles quals està prevista en 18 mesos, per la qual cosa podria obrir les seues portes en el curs 2025-26”.

Per a això, el pressupost municipal aprovat pel Govern de Llíria ha previst una gran part de la inversió en infraestructures educatives, amb un total de 15 milions d’euros per a 2024. Estes són els comptes públics de tota la història que més pes han dedicat a la dotació de nous centres a la localitat.

L’edil d’Infraestructures Educatives ha ressaltat “el compromís de la Corporació amb la modernització de les instal·lacions i la creació de nous equipaments públics, ja que l’últim centre que es va construir ex novo a Llíria data de fa prop de 40 anys”.

Per part seua, l’alcalde de Llíria, Joanma Miguel, ha destacat la necessitat d’estes noves instal·lacions, “les quals eren una reivindicació històrica de la comunitat educativa, així com les noves peticions que s’han traslladat a la Conselleria d’Educació per a poder dur a terme una nova fase del Pla Edificant, amb la petició d’un nou col·legi de Primària a la zona de l’estació i millores en els existents”.

“El dèficit d’infraestructures educatives era palpable a la localitat de Llíria, i encara es requerix més esforç inversor, per això, l’equip de Govern ha realitzat una gran labor estos anys per a poder acudir on estan les necessitats i donar una resposta real i efectiva”, ha afegit el primer edil.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà