La Xarxa de Biblioteques Municipals de Llíria crea una secció especialitzada en música impresa

La Xarxa de Biblioteques Municipals de Llíria i el Conservatori de Música han establit una línia de col·laboració per la qual els professors assessoren bibliogràficament a la biblioteca en les seues compres tant de música impresa com en mètodes musicals.

Pau Tineo

D’esta manera, “busquem la cooperació dels distints departaments de l’Ajuntament, seguint la filosofia de l’àrea, a fi de millorar i optimitzar els servicis que oferim als ciutadans”, ha manifestat el regidor de Cultura i Educació, Salvador Oliver.

“Esta iniciativa ens permetrà crear una col·lecció especialitzada en música impresa, que actualment no té cap biblioteca pública municipal de tota Espanya”, ha assegurat l’edil. De la mateixa manera, servirà perquè el centre compte amb una col·lecció actualitzada de les obres recomanades en el Conservatori, i perquè els alumnes les tinguen a la seua disposició i les puguen traure en préstec. També s’oferix el servici de desiderata.

Esta col·lecció està formada actualment per llibres, partitures per a instrumentistes individualment i en grup, mètodes d’ensenyança de llenguatge musical, harmonia, tècniques per a l’aprenentatge dels distints instruments i música coral. Són més de 500 registres els que ja formen part del catàleg de la Biblioteca de Llíria, i que han sigut referenciats pel centre que està dins del catàleg col·lectiu de la Xarxa de Lectura Pública Valenciana formada per més de 400 biblioteques de la Comunitat i que està a disposició de qualsevol ciutadà en www.xlpv.cult.gva.es.

Des de la biblioteca es treballarà per ampliar esta secció este mateix any, amb la incorporació de música impresa per a grans conjunts com a orquestra, banda o banda simfònica, i l’adquisició per a la col·lecció d’obres de referència com The New Grove dictionary of music and musicians.

“Al mateix temps, dins de la secció local, en l’apartat de música volem recopilar totes les obres publicades per compositors i músics llirians”, ha informat el regidor.

Finalment, Salvador Oliver ha expressat el seu desig que “els recursos destinats a ampliar la col·lecció de música de la biblioteca contribuïsquen a la formació dels nostres jóvens, ja que la biblioteca de la Ciutat de la Música ha d’oferir als seus usuaris els servicis que es mereixen en este camp”.

1 Comment

Respon

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.