‘Espanta la por!’: la Biblioteca de l’Eliana celebra Tots Sants

cartel leliana

La Biblioteca Municipal de l’Eliana se suma al programa ‘Espanta la por!’ del Museu Valencià d’Etnologia per a posar en valor els personatges i les rondalles tradicionals valencianes al voltant de la festivitat de l’1 de novembre baix el lema ‘Per Tots Sants, monstres valencians’.

Aquest sisé any de celebració estarà dedicat a Eric Valor per la seua gran tasca de recopilació i difusió de la narració oral valenciana.

La programació arrancarà aquest divendres, 22 d’octubre, amb el taller ‘Les pocions màgiques de la Fetillera’, una activitat didàctica en la qual els participants, majors de 7 anys, podran assistir disfressats per a aprendre mentre es diverteixen de variats experiments d’aquesta bruixa. No obstant això, l’aforament per a aquest taller està complet.

El dijous 28 d’octubre el jardí de la Biblioteca acollirà ‘Dani Miquel de por’, que portarà a escena el record d’Enric Valor, escriptor fill de Castalla, lingüista i narrador que va fer de la rondalla el seu més valuós tresor, i les persones assistents celebraran amb ell i amb la Bolangera, la Quarantamaula, l’Home dels Nassos i el Butoni, la Nit de les Ànimes. La cita serà a partir de les 16.30 hores i les inscripcions es poden realitzar a través del correu electrònic prestecsbiblioteca@leliana.es o en el telèfon 96 274 23 71.

El divendres 29 d’octubre la Biblioteca acollirà el torneig ‘La Fallera Calavera’, que se celebrarà a partir de les 17 hores. Les persones majors de 12 anys interessades a competir per a aconseguir la carta especial «Espanta la por» poden inscriure’s a través del formulari https://bit.ly/2Z8CCsx.

La Casa de la Joventut oferirà un taller de maquillatge creatiu ‘Monstres Valencians’, on els menors de 12 a 17 anys descobriran i es caracteritzaran com a bèsties de la cultura popular amb la nova tècnica de maquillatge artístic, l’aerògraf 3.0.

La cita en aquest cas serà a partir de les 18 hores i les inscripcions estan obertes també a través del correu elijove@leliana.es.

La ‘Casa Encantada de la Joventut’ acollirà una mini escape room el dissabte 30 d’octubre. Un espai que es transformarà per a celebrar la Nit de les Ànimes i descobrir el gran misteri de la Fallera Calavera. Tot això serà a partir de les 17.30 hores i les places seran limitades amb reserva prèvia a elijove@leliana.es.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà