Marató de Contes Infantils a la biblioteca de Riba-roja

CARTELL MARATÓ riba roja

La impossibilitat de realitzar esdeveniments presencials ha empès la Biblioteca Municipal de Riba-roja de Túria ha reinventar-se i adaptar-se a l’època del Covid-19 amb l’organització de la “II Marató de contes: Quants contes pots contar”, adreçat als infants de tercer i quart de primària dels col·legis de la localitat. Els actes coincideixen, precisament, per commemorar el Dia del Llibre Infantil que tindrà lloc el 2 d’abril. 

La II Marató de Contes de Riba-roja està adreçada a tots els xiquets i xiquetes de la localitat del segon cicle de primària, tercer i quart curs, i, per això, enguany s’ha adreçat una carta a tots els centres educatius públics i concertats a fi que hi haja el major nombre de participants en esta activitat cultural. Els participants potencials tindran fins el proper 12 de març per lliurar els seus treballs. 

La situació de pandèmia que va començar en març de l’any passat va empènyer els responsables de la biblioteca municipal de Riba-roja de Túria a buscar alternatives al confinament de forma que una activitat lúdica i alhora cultural i d’aprenentatge poguera omplir el temps de lleure dels xiquets i xiquetes de la localitat en un moment en què no era possible ixir al carrer ni reunir-se amb els amics.   

Amb l’experiència de la improvisació amb què es va organitzar la primera marató de l’any passat, enguany s’han incorporat nous aspectes en el desenvolupament d’una activitat que pretén ser-ne una eina essencial per fomentar-ne la lectura i les habilitats dels participants a l’hora d’aprofundir en la seua capacitat d’inventar històries i al mateix temps de saber plasmar-les en un registre oral. 

Precisament, per participar-hi hauran d’inventar un conte i narrar-lo per mitjà d’un àudio d’una durada màxima de tres minuts i, a continuació, remetre’l a la biblioteca municipal de Riba-roja de Túria. Els contes es podran narrar, indistintament, en valencià o en castellà. 

Després, els responsables de la biblioteca se n’encarregaran d’unir els contes de tots els participants, per mitjà d’eines tècniques adients, de forma que, finalment, es podran escoltar tots seguits a totes les xarxes socials de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria i als mitjans de comunicació públics. De fet, els participants de l’edició anterior van permetre reunir fins a 35 minuts de contes. 

Els àudios units es podran escoltar tot coincidint amb el Dia del Llibre Infantil del proper 2 d’abril que, tot i la situació de pandèmia, es pretén que els més joves puguen endinsar-se en el món de la literatura i alhora desenvolupen les capacitats orals que els servirà als seus estudis lectius, especialment en l’estructura del discurs narratiu i en un major bagatge del seu vocabulari, tant en castellà com en valencià. 

Tot i que els contes es presentaran en un registre oral tot adaptant-se als nous temps en què predominen els mitjans tecnològics de darrera generació, l’activitat de la Biblioteca Municipal de Riba-roja de Túria pretén incloure un tarannà transversal als estudis dels mateixos participants de forma que puguen dominar, en un futur, els vessants escrits i orals de la literatura i la seua estima per la lectura.  

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà