Benaguasil, el municipi de la comarca amb menor pressió fiscal

benaguasil

L’Ajuntament dona continuïtat a la tendència dels últims anys de no incrementar taxes i impostos

Benaguasil és el municipi de la comarca del Camp de Túria amb menor pressió fiscal, quant a tributs municipals, en mantindre les taxes i impostos que d’una manera més directa afecten les famílies, com l’Impost de Béns immobles, el IVTM, o l’IAE.

Des de l’Ajuntament han explicat que ‘malgrat la crisi econòmica derivada de la pandèmia volem continuar reduint la pressió fiscal a la nostra ciutadania i per aquest motiu mantenim els imports dels rebuts dels diferents impostos i taxes que els afecten de manera més directa’.

En el cas de l’Impost de Béns immobles de Naturalesa Urbana (IBI), la càrrega fiscal està per davall del 0,60% i és menor que en altres municipis equiparables per nombre de veïns i grandària, en aplicar un coeficient del 0,58%. En el que concerneix l’IBI rústic el coeficient se situa per davall del 0,7%, concretament en el 0,67%.

Quant a l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), segons les dades del Ministeri d’Hisenda, Benaguasil amb l’aplicació d’un coeficient del 2,38% se situa entre les localitats de la comarca on menys ICIO es paga, només per darrere de Nàquera (2%).

També destaca la baixa pressió fiscal referent a l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE), que es manté en l’1%, com en el Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) que és dels més econòmics (46,50%).

Així mateix per a facilitar a la ciutadania la flexibilitat en els pagaments i ajudar-los a fer front a les seues obligacions tributàries, Benaguasil manté el calendari a la carta, així com la supressió de la plusvàlua municipal que des de 2018 està eliminada.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà