‘Passos sense violència’ a l’institut Benaguasil

Els alumnes i professors celebren Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones

A l’IES Benaguasil, dintre de les activitats programades al llarg del curs per defensar la igualtat de gènere, la solidaritat i la convivència, s’ha ficat en marxa el campanya ‘Passos sense violència’, inspirada en la instal·lació que en 2009 va crear l’artista mexicana Elina Chavez. Hui, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones s’ha exposat la instal·lació de les sabates de color roig al pati del centre.

El seu objectiu era visualitzar els feminicidis de Ciudad Juarez, ciutat fronterera on hi ha hagut centenars de desaparicions i assassinats de dones en les últimes dècades. Va triar les sabates per ser el que sovint queda de les dones desaparegudes i el color roig simbolitza la sang i la violència.

L’objectiu a l’institut no era parlar del tema de la violència de gènere sols un dia, i la campanya començà una setmana abans, demanat a tota la comunitat educativa que portaren sabates velles al centre.

Els propis alumnes han estat encarregats de pintar-les de color roig i l’equip de mediació ha estat implicat en el muntatge de la instal·lació i en donar informació als companys sobre els actes a realitzar i el significat dels mateixos.

Finalment, hui s’ha exposat la instal·lació al pati del centre i tant l’alumnat com el professorat ha participat en un ‘repte del maniquí’ per tal de fer més palès el rebuig de tota la comunitat a les conductes violentes i les agressions de qualsevol tipus contra les dones.

L’energia continuarà canalitzant-se en diverses activitats educatives des de diferents assignatures i en diverses xarrades que al llarg del curs s’han programat per continuar aprofundit en aquest tema amb la col·laboració de entitats, com la regidoria d’Igualtat de l’’Ajuntament de Benaguasil, el servei Infodona de la Mancomunitat de Camp de Túria o el col·lectiu Lambda.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà