Riba-roja, entre els dotze municipis espanyols premiats per bones pràctiques contra violència masclista

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies ha entregat hui les ‘Meninas’

Dotze municipis, quatre d’ells valencians -Massanassa, Rafelbunyol, Riba-roja de Túria i Sagunt-, tres madrilenys, entre ells la capital, i un d’Astúries, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Galícia i País Basc, han sigut premiats per les seues bones pràctiques contra la violència masclista.

Els ajuntaments la labor dels quals en aquest àmbit ha sigut reconeguda són Massanassa, Rafelbunyol, Riba-roja de Túria i Sagunt; Getafe, Madrid i Pozuelo de Alarcón; Gijón; Salamanca; Consogra; Bergondo i Vitòria-Gasteiz.

Els premis, convocats per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) a través d’un conveni amb la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, han sigut entregats hui per la presidenta de l’entitat municipalista i alcaldessa de Jerez, María José García Pelayo, i la ministra d’Igualtat, Ana Redondo.

La titular d’Igualtat, que va ser regidora de Valladolid, ha defensat la política local i el paper dels ajuntaments contra aquesta mena de violència i, com García-Pelayo, ha apostat per la unitat institucional com a resposta a la demanda de les dones que pateixen violència.

“Treballarem des de la unitat, la coordinació i des de l’esperança, perquè el dia a dia és molt dur. Lluitarem amb il·lusió, perquè el futur ha de ser millor”, ha afirmat Redó, segons ha informat el Ministeri en la xarxa social X.

Per part seua, la presidenta de la FEMP ha manifestat: “Amb aquests premis alcem la veu, llancem el missatge dels ajuntaments contra la violència de gènere, que existeix, i és una cosa que pateixen i pateixen i pel que moren les dones; i eixes dones que ho pateixen necessiten respostes”, segons ha informat la Federació en un comunicat.

Les ‘Meninas’ d’aquesta huitena edició han reconegut l’actuació de Getafe, Bergondo i Salamanca en la categoria de Ruptura del silenci; de Consogra, Pozuelo de Alarcón i Gijón en la de Millora de la resposta institucional; de Vitòria-Gasteiz, Madrid i Massanassa en la d’Assistència, ajuda i protecció; i de Riba-roja, Rafelbunyol i Sagunt en la d’Impuls de la formació.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà