Benissanó viatja al segle XVI en la commemoració de la compra del Castell

mercado

Carmen Amoraga i el juniors van rebre els premis ‘Castell de Benissanó’

Aquells que visitaren el Castell de Benissanó i passejaren pels carrers del centre històric de la localitat de Camp de Túria el 3 i 4 de febrer tingueren l’oportunitat de viatjar al passat gràcies a la recreació històrica portada a cap per l’associació ‘Amigos del museo histórico-militar’ i pel ‘Centro hípico Hnos. Esteban’ que transformaren el Castell amb una jornada festiva del segle XVI. Dins dels actes commemoratius de l’adquisició de la fortalesa es van lliurar el premis ‘Castell de Benissanó’ que van rebre Carmen Amoraga i els Juniors.

recreacionPassejant pel Castell podíem trobar-nos amb el mateix Jerónimo de Cavanilles i Villarrasa, Senyor de Benissanó, envoltat pels seus consellers i guàrdia personal o bé fer-nos a un costat per a deixar pasar soldats a cavall que acudien a l’ordre del Senyor. També tinguérem l’ocasió d’observar el treball de diferents oficis artesans, com ara els ferrers. Tallers per als menuts o un mercat medieval a la plaça de l’església, foren altres de les ofertes que pogueren gaudir aquells que s’acostaren el cap de setmana per l’interior i exterior del Castell.

castell

Els actes institucionals per a commemorar el 22é aniversari de l’adquisició del Castell pel municipi, arrancaren amb la inauguració de l’escala d’accés a la Planta de la Galeria. “Aquest és un projecte que començàrem a treballar amb l’arquitecte del Pla Directori, Carlos Campos, fa més d’un any i que hui ja és una realitat que possibilitarà a tots els visitants accedir a la Planta de la Galeria sempre amb visites guiades i amb un nombre reduït de gent per tal de garantir la conservació del patrimoni”, ha declarat Amparo Navarro, alcaldessa de Benissanó, que ha agraït l’aportació de la Diputació de València per a poder portar endavant el projecte.

premioscastellEls actes continuaren amb el lliurament dels guardons ‘Castell de Benissanó’ que en aquesta XVIa edició van recaure en l’escriptora Carmen Amoraga i en el Moviment Diocesà del poble ‘Juniors Sol Naciente’. “Aquests són dos premis molt merescuts. Carmen Amoraga és una de les escriptores actuals valencianes més reconegudes amb importants premis i el Moviment Junior de Benissanó fa més de 30 anys que treballa amb xiquets i jóvens del municipi des d’un vessant lúdic i d’educació en valors”, segons l’alcaldessa al seu parlament de cloenda.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà