La Trobada de Folklore arriba a Bétera

folklore

Promoguda per l’àrea de Cultura de la Diputació de València

Els veïnsdel Camp de Túria podran gaudir aquest cap de setmana d’exhibicions de balls i rondalles, concerts de corals, tallers de dolçaina i lutier, i una gran cercavila i dansà pels carrers de Bétera.

La Trobada de Folklore, promoguda per l’àrea de Cultura de la Diputació de València, arriba aquest divendres al municipi, 15 de setembre, a l’auditori amb l’exhibició d’una dansà, a càrrec del Grup de Danses ‘El Tossal’, de Llíria; el Grup de Danses ‘Realenc’, de Picanya; el Grup de Danses ‘La Calderona’, de Nàquera; i el Grup de Balls ‘Falla Gran Via de l’Est’, de Bétera.

Demà dissabte, de 17.00 a 18.00 hores s’oferirà un taller de dolçaines, a càrrec de Ramón Asensi; així com un taller de dansà, impartit per l’Associació Cultural l’Aljama, els dos a la Casa Nebot, al carrer de l’estació.

En acabar els tallers, els carrers del municipi s’ompliran amb la cercavila i dansà, amb la participació de l’Associació Cultural l’Aljama, de Bétera; Rondalla i balladors “Pensat i Fet”, de Bétera; Grup de balls Falla Gran Via de l’Est, de Bétera; i el Grup de Danses Sant Vicent Ferrer-Altar de Russafa, de València.

Per a finalitzar la jornada, a les 23.00 hores es podrà gaudir de la justa poètica, albades i cant d’estil pels carrers del centre de Bétera.

El diumenge es reprendran els actes a les 11.30 hores amb un taller de luthiers, a càrrec d’Asier de Benito, a la Casa Nebot i a les 19.00 hores, tindrà lloc un concert a l’auditori municipal a càrrec de les corals El Cor de l’Eliana i l’Orfeó Suecà. Amb aquest recital es donarà per clausurada la present edició de la Trobada de Folklore 2017.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha volgut convidar als valencians a gaudir del darrer cap de setmana d’aquesta iniciativa. Rius ha incidit en que amb aquest cicle de trobades “s’aconsegueix mantenir el llegat dels nostres avantpassats per tal de cedir-lo amb les menors alteracions possibles a les generacions futures. El folklore és part de la nostra cultura i ens identifica com a poble”, ha recalcat.

La primera part de la Trobada de Folklore va tenir lloc als barris d’Algirós, Patraix, Benicalap i Ciutat Vella –al Centre Museístic ‘La Beneficència’–, a la ciutat de València. Per a posteriorment traslladar-se fins a Corbera (Ribera Baixa), Tavernes de la Valldigna (La Safor), Vallés (La Costera) i Bétera (El Camp de Túria), on s’ha comptat amb la col·laboració dels consistoris en una clara aposta per descentralitzar i projectar el folklore cap a les comarques valencianes.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà