Baixa un 14% la criminalitat a Bétera en l’últim any

policia betera


Els agents de la Policia Local han realitzat un curs de sagnat

Bétera és hui una ciutat més segura. Al tancament de 2021 el municipi comptava amb un índex de criminalitat un 14% més sota respecte de l’any 2020 segons les dades del Balanç de Criminalitat oferit pel Ministeri de l’Interior del Govern d’Espanya.

“Aquestes dades ens alegren però sobretot ens espenten a continuar treballant en aquesta línia. L’objectiu de l’Ajuntament no és un altre que treballar per la seguretat i benestar de la nostra ciutadania i sense la nostra Policia Local això no seria possible”, ha afirmat el regidor de Seguretat Ciutadana, Julio Inés.

A més des de l’àrea de Seguretat Ciutadana es continua treballant perquè la Policia Local de Bétera estiga en contínua formació, aprenentatge i reciclatge. Per això, en l’últim trimestre de l’any, i gràcies a aquesta regidoria i a la de Sanitat, la Policia Local de Bétera s’ha format en un curs sobre sagnats profusos de la mà del doctor Juan Manuel Quintero.

El curs, realitzat per més de 40 agents, els permés adquirir els coneixements necessaris per a atendre, com a primera resposta, una emergència fins que arriben els serveis sanitaris. Perquè, tal com ha indicat Julio Inés, “davant un succés cal donar una ràpida resposta. La nostra Policia Local vela per la seguretat dels nostres veïns i veïnes i enfront d’un greu accidente la seua funció primordial és mantindre a la víctima amb vida fins que arriben els serveis mèdics”.

En aquesta formació la Policia Local de Bétera ha aprés l’ús i aplicació de torniquets, gases hemostàtiques, pegats toràcics o embenatges així com multitud de mètodes i tècniques per a afrontar aquest tipus de situacions.

“Davant una gran pèrdua de sang, els primers minuts són vitals pel que es requereix una intervenció immediata dels nostres agents davant accidents en la llar, de trànsit, en la via pública, lesions laborals, agressions…”, ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana.

Una vegada interioritzada la fase teòrica del curs, els més de 40 agents municipals que han participat, han realitzat diverses pràctiques, individuals i conjuntes, amb ferides simulades en els diferents membres per a posar en pràctica tot l’aprés.

D’aquesta manera, Bétera compta amb una Policia Local més capacitada i dotada en els coneixements necessaris per a augmentar el nivell de supervivència dels veïns i veïnes davant qualsevol incident.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà