Els empresaris de l’Horta Vella traslladen als candidats de Bétera els reptes i necessitats del polígon

aemon PP Bétera

Demanen l’EGM, més inversions i millor comunicació

L’associació empresarial AEMON ha mantingut trobades amb cinc dels partits que es presenten a les eleccions municipals 28M a Bétera -Ciudadanos, Vox, PP, PSPV i Mas Camarena-Torre en Conill- amb la condició de dialogar sobre els reptes i necessitats del parc empresarial.

Les reunions s’han celebrat en les instal·lacions de l’empresa associada Tèxtil Batàvia, a L’Horta Vella, i han estat presidides pel vicepresident d’AEMON i president del parc empresarial, Gonzalo J. Orduña. A més, ha comptat amb el suport d’altres membres de la Junta Directiva i associats a AEMON: Javier Muñoz, Helena Marcos, Ignacio Rodríguez i Carles Ramón.

L’associació ha fet lliurament d’un document titulat ‘Reptes i necessitats del parc empresarial L’Horta Vella de Bétera’, a més d’una cronologia amb els principals temes tractats històricament al costat del Consistori, referents a la gestió i modernització de l’àrea.

El document estava dividit en quatre blocs principals: consecució de l’EGM al parc empresarial L’Horta Vella; continuar invertint en l’àrea industrial perquè millore la seua categoria, dins de la classificació d’àrees industrials de l’IVACE; millorar les vies de comunicació i accés a l’àrea empresarial, i millorar atenció del departament d’Urbanisme de l’Ajuntament.

EGM, més inversions i millor comunicació El primer punt al·ludeix a la constitució de l’Entitat de Gestió i Modernització a L’Horta Vella. Es tracta d’un procés que ja s’ha iniciat per part d’AEMON i que s’està desenvolupant en total col·laboració amb l’Ajuntament de Bétera. Aquesta nova figura jurídica portarà més inversions al parc empresarial, així com una estreta col·laboració públic-privada que assegurarà una gestió més eficient. AEMON espera continuar comptant amb el suport del Consistori per a la constitució de la *EGM en el menor termini possible de temps.

El segon punt fa al·lusió a les inversions en l’àrea industrial. “És necessari continuar invertint en la millora del parc empresarial, tant amb fons propis com mitjançant les subvencions que cada any atorga l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE) per al desenvolupament de les àrees industrials”, expliquen des d’AEMON.

Després de la creació de l’EGM, L’Horta Vella podrà rebre fins a un milió d’euros per part de l’IVACE, enfront dels 200.000 euros que es venen rebent ara. “És primordial gestionar aquests fons per a assegurar que L’Horta *Vella siga una àrea cada vegada més equipada (telecomunicacions, sanejament, accessos…), que compte amb plans desenvolupats de seguretat i mobilitat, que siga una àrea segura i que camine cap a la sostenibilitat i l’eficiència energètica”, asseguren. D’aquesta manera, l’àrea pot anar millorant la seua categorització dins de la classificació establida per l’IVACE, i assegurar un entorn cada vegada més competitiu.

A més, des d’AEMON s’ha trasllat la necessitat de continuar millorant les vies d’accés i comunicació de L’Horta Vella. Una qüestió primordial que s’ha trasllat és accelerar les obres de connexió de l’àrea empresarial amb la nova variant, amb la condició d’agilitzar el trànsit rodat en les entrades i eixides. “A més, s’ha d’assegurar el compliment de les obres del nou baixador del metre per part de la Conselleria de Política Territorial, que inclouen la construcció de dues rotondes d’accés (en camí de Montcada i en la CV310), a més d’un *parquin dissuasiu”, expliquen.

Finalment, AEMON ha destacat la urgència de millorar l’atenció a les empreses a l’Ajuntament, especialment des de l’àrea d’Urbanisme. Des de l’associació s’ha sol·licitat un tracte diferenciat a les empreses mitjançant finestreta única, que aconseguisca agilitzar tràmits de summa importància per al desenvolupament empresarial.

“Des d’AEMON defensem la necessitat de treballar de la mà de les administracions municipals per a posar en valor el nostre parc industrial i que puga convertir-se en una àrea *integradaen el municipi, que vaig situar a les empreses de Bétera a l’avantguarda per a encarar futurs reptes que s’aniran plantejant i els permeta continuar sent generadores de riquesa i benestar”, argumenten des de l’associació. “Valorem molt positivament aquestes trobades, en els quals hem pogut traslladar qüestions de summa importància per a l’àrea empresarial que, esperem, siguen tingudes en compte en la pròxima legislatura”, afirmen.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà