Bétera convida a celebrar les festes amb el repartiment de les alfàbegues

Galeria 9 Fotos

L’Ajuntament lliura 57 plantes en municipis i institucions

L’Ajuntament de Bétera ha cultivat en l’Hort de les Alfàbegues un total de 73 alfàbegues gràcies al mestre alfabeguer, Ramón Asensi, 57 de les quals s’han repartit per diferents punts de la Comunitat i 16 eixiran en la Rodà el 15 d’agost.

El mes de mig centenar de plantes de grandària gran, mitjana i xicoteta ja estan a poblacions valencianes, organismes i institucions de la Comunitat Valenciana.

Cada any, Bétera regala una alfàbega als 16 municipis veïns de la comarca de Camp de Túria per a convidar-los a participar de les seues Festes d’Agost que se celebren del 12 al 22 d’agost.

També s’han repartit dos plantes a la Mancomunitat de Camp de Túria i la Mancomunitat de Horta Sud.

Però també s’han repartit en institucions com la Generalitat, Les Corts Valencianes, l’Ajuntament de València i la Diputació, el Mercat Central o el Mercat de Colón.

També Bétera envia les seues alfàbegues a la Caserna General Terrestre d’Alta Disponibilitat, a la Guàrdia Civil de Bétera i a la Guàrdia Civil de la Zona de València.

On veure més Alfàbegues a Bétera

En el mateix municipi aquests dies es poden veure Alfàbegues de gran grandària en els edificis municipals com el de Gestió Tributària, Casa Nebot o l’edifici de la Policia Local i Urbanisme. Però també en el Centre de Salut, una ubicació que es va triar des de la Pandèmia per a agrair atots els sanitaris la seua labor durant la crisi sanitària i a l’Hospital Psiquiàtric.

A partir d’aquest dissabte a la porta de les cases de les quatre Obreres: Aina, Mariola, Paula i Cristina es podran observar quatre monumentals exemplars en uns carrers que ja estan engalanats per a celebrar aquestes festes.

Cultiu

Bétera compta, des de l’any passat, amb un altre Rècord Guinness després d’aconseguir la alfàbega més gran del món amb una altura de 3,24 metres. Una fita que any rere any intenta superar el mestre alfabeguer.

Com mana la tradició el 15 d’agost ixen en la Rodà, en honor a la Mare de Déu d’Agost, 16 alfàbegues, 8 per a cada Obrera Fadrina, les quals són portades pels cosieters triats per cadascuna d’elles per a tan espectacular processó pels carrers de Bétera que està amanida amb tones de confeti.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà