La denúncia d’un professor de l’IES Les Alfàbegues per una agressió lgtbifóbica, paralitzada dos anys per burocràcia

ies les alfabegues bétera

Dos jutjats no es posen d’acord sobre quin té la competència

La denúncia interposada per un professor d’institut per una agressió lgtbifóbica porta paralitzada un any i deu mesos perquè dos jutjats no es posen d’acord sobre quin té la competència, segons denúncia la Federació d’Educació de Comissions Obreres del País Valencià.

L’entitat ha criticat aquest dijous la “situació d’indefensió” en què es troba Miquel Álvarez i la pèrdua dels seus drets laborals a acudir al treball amb “seguretat i tranquil·litat”.

Així ho ha expressat a EFE la secretària general de la FECCOOPV, Xelo Valls, que ha incidit en què han volgut tornar a exposar el cas de Miquel aquest dijous en el marc de la setmana en què es compleixen 45 anys de la Declaració dels Drets Humans.

Miquel Álvarez ha comptat a EFE que quan va ser agredit en l’IES Les Alfábegues de Bétera es trobava fent una substitució, i actualment treballa en un altre institut.

A l’hora de l’esbarjo, “un grup d’alumnes va traure banderes d’Espanya, una d’elles bicèfala, i vaig actuar perquè la guardaren perquè creia que no era lloc per a exposar-la”, ha recordat el docent sobre l’ocorregut a mitjan febrer de 2022 i que va motivar l’expulsió temporal d’una desena d’alumnes.

“En eixe moment, un grup d’entre 100 i 150 alumnes van començar a agredir-me i insultar-me amb frases com a ‘marietes fora’ i ‘no hauríeu de viure a Espanya'”, ha prosseguit.

Segons Álvarez, “el centre va actuar correctament, va suspendre les classes i va convocar actes de repulsa contra l’agressió” però la denúncia que va interposar a Castelló, on resideix, no ha tingut recorregut.

Valls ha insistit que “Miquel va ser agredit en l’exercici de les seues funcions docents per motius *lgtbifóbicos i que es va denunciar en el seu moment davant la Conselleria i a nivell judicial”.

No obstant això, s’ha produït “una situació d’indefensió per la paràlisi per part dels òrgans responsables de resoldre-la”, ha denunciat per a explicar que el jutjat de Castelló diu que la denúncia correspon a Llíria, on pertany l’IES, i aquest jutjat argumenta que la denúncia es va interposar a Castelló i ha de resoldre’s allí.

“Ara fa un any i deu mesos de l’agressió i la denúncia va de Llíria a Castelló i de Castelló a Llíria, però no es resol. No sabem què passa. El cas és que després de tant de temps, la situació judicial genera la indefensió de Miquel”, ha afegit.

Álvarez ha assenyalat que no vol “un acte punitiu” contra els quals li van agredir però sí “que es prenguen mesures, que s’investigue, que aprenguen i que no torne a passar”.

“No ha tingut cap conseqüència. A alguns els van expulsar temporalment del centre durant cinc dies però sembla que no han fet res”, ha conclòs.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà