Troben una sepultura visigoda en el jaciment de l’Horta Vella

Les actuacions han recuperat a Bétera monedes visigodes i ceràmiques en bones condicions per a la seua restauració

L’equip d’arqueòlegs que està realitzant excavacions en el jaciment de la vila romana de l’Horta Vella, a Bétera, ha trobat una sepultura visigoda en forma de cista de més de 3 metres de llarg per 1,5 metres d’ample, de forma ovalada. Les actuacions han recuperat monedes visigodes que situen la cronologia de la fase artesanal al final del segle VII i ceràmiques en bones condicions per a la seua restauració dels segles VI-VII.

El secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, i la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, han visitat les restes arqueològiques trobades, acompanyats per l’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany.

La valoració de les restes reforça la importància de l’Horta Vella de Bétera per a conéixer l’evolució de l’explotació del territori situat al nord de Valentia des d’època imperial romana fins al final de la tardoantiguitat, i perquè aquest jaciment permet aprofundir en el coneixement de les condicions de vida que es donaven en els establiments rurals romans que perduren en terres valencianes més enllà del segle VII.

El jaciment romà de l’Horta Vella es localitza a l’extrem sud de la partida del mateix nom al municipi de Bétera, i s’estén sobre una gran àrea, en el marge dret del barranc de Carraixet. Les restes constructives visibles i visitables en l’actualitat ocupen mes de 1.000 m².

Els treballs, duts a terme al llarg de les 11 campanyes a la vila romana de l’Horta Vella, han permés documentar una seqüència cultural que es pot dividir en quatre fases: la Imperial, que s’inicia al final del segle I o principi del II, per a finalitzar a mitjan V; l’antiguitat tardana, segles V-VIII; la paleoandalusí ; i l’època medieval-moderna- contemporània (segles XIV-XIX).

Les excavacions són realitzades per arqueòlegs de la Direcció General de Cultura i Patrimoni i de la Universitat de València en un programa de col•laboració d’intervencions arqueològiques amb les universitats valencianes.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà