Comerç local, el motor de l'Economia dels pobles

12 mesos 12 causes: “Si no vols beure, no begues. Si no vol beure, no insistisques”

Amb esta campanya la Mancomunitat vol fer veure la pressió social de no consumir alcohol

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de la Mancomunitat Camp de Túria amb aquesta campanya, baix el lema “SI NO VOLS BEURE, NO BEGUES. SI NO VOL BEURE, NO INSISTISQUES” vol fer veure que la pressió social no contribueix a gaudir de l’estiu i les estones amb amics, sinó tot el contrari.

Aquesta campanya pretén transmetre que ningú hauria de sentir-se pressionat per a fer alguna cosa que no li abelleix fer i ningú hauria de pressionar a ningú perquè ho faça.

A vegades, fins i tot se’ls resta importància a les conseqüències i als perills del consum: “Per una no passa res”, “és que mai beus”, “vaja dessaborit/a”, “sempre amb excuses”… són algunes de les frases a les quals han d’enfrontar-se els qui no volen consumir. Ningú es pregunta per què algú pren una cervesa, però sempre hi ha qui es pregunta per què algú no vol aqueixa cervesa

Triem lliurement i gaudim de la companyia dels altres, que és el que de veritat importa.

Amb l’arribada de l’estiu, els plans i festes es multipliquen. Prendre alguna cosa amb amics o acudir a les festes del poble són algunes de les activitats que es realitzen amb assiduïtat en els mesos més calorosos. I, en moltes d’aqueixes ocasions, l’alcohol i altres substàncies poden fer acte de presència.

Plantejant la pregunta d’És necessari brindar amb begudes alcohòliques?, es vol fer reflexionar sobre tots aqueixos moments en els quals se’ls insisteix a aquelles persones que no volen prendre alcohol (o una altra substància) perquè ho facen, en comptes de gaudir del moment.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà