El projecte ‘Mobintelligent’ començarà a rodar en Camp de Túria

La Mancomunitat treballa per a una mobilitat connectada, sostenible i intel·ligent als municipis

La Mancomunitat Camp de Túria ha reunitals alcaldes de Vilamarxant i Loriguilla, juntamentamb el personal tècnic de Riba-roja de Túria, AVIA (Clúster de Mobilitat i Automoció) i l’empresa Fivecomm, per al Kick Off Meeting (reunió d’inici) del projecte de mobilitat “MOBINTELLIGENT” finançat per l’Agència Valenciana d’Innovació (AVI) que s’implementarà a la comarca Camp de Túria.

El projecte té com a coordinador i líder tecnològic l’empresa Fivecomm, qui es fa càrrec del desenvolupament de les accions dirigides cap a les localitats de la Mancomunitat Camp de Túria.

D’altra banda, AVIA participa com a entitat impulsora del projecte i oferirà la seua estructura per a la coordinació entre els diferents agents que participen. Aiximateix, la Mancomunitat Camp de Túriaés la facilitadora i usuària final que coordinarà els municipis en els quals es durà a terme el projecte.

En l’acte van estar presents Amparo Navarro, presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria; Montserrat Cervera, alcaldessa de Loriguilla; Héctor Troyano, Alcalde de Vilamarxant; Jose Ángel Hernández regidor de Riba-roja, Carlos Rodado tinent d’alcalde de Loriguilla, Stefania Burlacu, regidora de Vilamarxant, Xavi Jorge Responsable d’Innovació de la Mancomunitat Camp de Túria, Jackie Sanchez-Molero Gerent de AVIA, i personal de Promoció Econòmica i Ocupació de la Mancomunitat Camp de Túria. Per part de Fivecomm, van estar presents Héctor J. Donat, com a gerent de la companyia i David Martín-Sacristán com a responsable tècnic.

MOBINTELLIGENT es centra en millorar la mobilitat en dos escenaris: la mobilitat interurbana en zonesindustrials (Loriguilla i Riba-roja) i la mobilitat urbana a Vilamarxant. El primer es centra en la mobilitat interurbana en zonesindustrials, específicament en l’entorn del Polígon La Reva, ambràdarsconnectats per 5G per alrecompte de vehicles. El segonescenari es centra en la mobilitat urbana, proposant la instal·lació de ràdars en puntsestratègics de Vilamarxant. La durada del projecte abasta des del seuinici en 2023 fins a desembre de 2025.

Els equips instal·lats no recolliran informació personal, garantint la protecció de dades. La informació recopilada s’integrarà en els sistemes dels ajuntaments o la Mancomunitat, reforçant la gestió de la mobilitat en el territori comarcal.

El projecte “MOBINTELLIGENT” és el resultat tangible de 3 anys de treball en elsqualss’hanestablertaliancesestratègiques i col·laboracions del departament de PromocióEconòmica de la Mancomunitatambactorsclau en l’àmbit de la innovació, com ara AVIA, MIV i Fivecomm.

Des delsinicis de l’Oficinad’Innovació Comarcal en 2020, el departament de PromocióEconòmica de l’ent supramunicipal ha liderat iniciatives innovadores finançades per l’Agència Valenciana d’Innovació de la Generalitat Valenciana. Entre elles, es destaca el projecte “TúriaTech Transfer Project” i l’impuls de la digitalització del comerç.

Sobre els participants: Fivecommés una empresa valenciana que va nàixer del si de la Universitat Politècnica de València en 2019 i està orientada a l’ús i implementació de la tecnologia mòbil 5G per a aplicacions industrials, i en entorns de ciutats intel·ligents. El seu objectiu és la innovació, disseny, desenvolupament, integració i comercialització de sistemes, solucions i productes que fan ús del 5G ja siga ambxarxes públiques o privades.

D’altra banda, AVIA és el Clúster d’Automoció i mobilitat de la Comunitat Valenciana i reuneix a 121 empreses relacionades amb el sector d’automoció i mobilitat. Empreses dels sectors metal·lomecànic, plàstic, enginyeries, serveis, logística, envas i embalatge i consultores. Gràcies a aquest caràcter multisectorial, AVIA reuneix tota la cadena de valor del sector.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà