La Unió demana als ajuntaments del Camp de Túria que sol·liciten ajudes per la tempesta

campo citricos lluvias

S’estimen unes pèrdues de més de 13 milions d’euros

La Unió Llauradora ha demanat als ajuntaments del Camp de Túria afectats per la tempesta del passat diumenge que sol·liciten la declaració dels seus termes municipals com a zones greument afectades per una emergència de protecció civil.

Amb això podrien beneficiar-se de les mesures i ajudes que contempla aquesta situació per a compensar les rendes de les persones agricultores afectades, informa la Unió.

Entre altres, es poden adoptar ajudes per danys en produccions agrícoles, ramaderes i forestals, a més de mesures fiscals, laborals i de Seguretat Social, per perjudicis produïts a persones o materials derivats d’un sinistre que pertorbe greument les condicions de vida de la població en una àrea geogràfica determinada.

Les tempestes de la vesprada del passat diumenge, que van estar acompanyades de pluja, pedra i en alguns casos també de vent huracanat, van afectar al Camp de Túria amb un radi de més de 7.026 hectàrees de cultiu.

Les pèrdues s’estimen, en una primera avaluació d’urgència, en més de 13 milions d’euros, i el principal cultiu afectat van ser els cítrics, seguit de caquis, hortalisses, olivar i ametler, segons informa l’organització agrària.

Una de les conseqüències principals d’aquestes tempestes, indica, ha sigut que les collites previstes en la major part de cultius ja estaven minvades pels efectes de la meteorologia adversa dels últims mesos i ara encara ho estaran més amb els d’aquesta.

A les pèrdues directes en cultius cal sumar també les de les produccions dels pròxims anys per danys en fusta, els danys en infraestructures afectades per forts vents, arrossegament de terres per les pluges, caiguda d’arbres, a més de reparació (tant en fungicides com en mà d’obra).

Els percentatges de danys han sigut molt variables dins de la comarca del Camp de Túria, on hi ha zones de les localitats de La Pobla de Vallbona, Benaguasil, Llíria o Bétera que seran del 100%, afectant no sols la collita d’enguany sinó que la fusta està també molt afectada i fins i tot arrancada pel que els danys s’allargaran durant alguns anys.

A part d’aquestes poblacions on es concentren els principals danys, existeixen altres termes municipals de la comarca que també s’han vist afectats per aquest temporal d’aigua, pedra i vent, afig la Unió.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà