Riba-roja impulsa una campanya per a acostar els seus serveis socials

El consistori busca difondre els recursos disponibles i acostar els serveis socials a les urbanitzacions

L’Ajuntament de Riba-roja, a través de la regidoria d’Acció Social i Polítiques Inclusives està duent a terme una campanya destinada a acostar els serveis socials a les urbanitzacions del municipi, així com a difondre a través d’un catàleg l’àmplia gamma de recursos disponibles per als ciutadans en aquest àmbit. La iniciativa cerca enfortir la connexió entre els serveis socials i la comunitat, garantint que tots els ciutadans tinguen accés als recursos necessaris per a millorar el seu benestar. 

El catàleg informatiu que està arribant directament a les bústies dels veïns i veïnes, ofereix una visió detallada dels serveis socials proporcionats per l’Ajuntament, destacant aspectes clau que inclouen: els serveis d’atenció primària de caràcter bàsic, serveis d’acolliment i atenció enfront de situacions de necessitat social, promoció de l’autonomia personal, inclusió social, prevenció i intervenció amb les famílies, d’acció comunitària, assessorament jurídic a més de la Unitat d’igualtat i la de suport a víctimes de violència de gènere.

A més dels serveis generals esmentats, el catàleg destaca serveis específics, com ara: Serveis d’atenció a persones amb problemes crònics de salut mental, Serveis d’infància i adolescència i la Unitat de prevenció comunitària en conductes addictives (UPCCA). 

D’altra banda, els dimecres d’octubre, novembre i desembre personal de l’àrea de Serveis Socials es trasllada als diferents centres socials de les urbanitzacions per a dur a terme un servei rotatiu d’atenció presencial on el ciutadà pot #informar sobre prestacions, ajudes a domicili, teleassistència, discapacitats i tots els recursos socials municipals.

“Contrari a la percepció comuna, els serveis socials no es limiten a simples ajudes econòmiques, sinó que abasten una varietat de serveis dissenyats per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Per a nosaltres és essencial que els nostres veïns i veïnes coneguen en què àmbits podem ajudar-los”- assenyala David Barbancho, regidor de l’àrea d’Acció Social i Polítiques Inclusives.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà