Més participació en les eleccions locals

elecciones 2023
Col·legi electoral de la biblioteca de l’Almodí de Llíria. FOTO: PAU TINEO.

Galeria de fotos de la jornada a Camp de Túria

La participació en les eleccions locals a les 14 hores en la Comunitat Valenciana és del 42,93%, un 4,76% més que en 2019, segons la primera dada publicada pel Ministeri de l’Interior en la pàgina web electoral.

No obstant això, a participació en les eleccions autonòmiques a les 14 hores en la Comunitat Valenciana és del 43,59%, un 0,65% menys que en 2019, segons la primera informació publicada pel ministeri.

Les més de 6.000 meses electorals instal·lades en la Comunitat Valenciana per a aquest 28 de maig s’han constituït amb total normalitat, excepte alguna incidència aïllada, com algun oblit d’identificació per part d’algun dels membres d’aquestes.

Així ho ha explicat la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, a l’inici d’aquesta jornada electoral en la qual 3,7 milions de valencians estan anomenats a les urnes per a triar als seus representant en Les Corts i als diferents ajuntaments.

Bernabé ha explicat que a les 9.40 hores estaven constituïdes les 6.169 meses electorals de la Comunitat Valenciana, sense que s’haja produït cap “incidència destacable”.

Només alguna menor que s’ha “resolt immediatament”, ha destacat la delegada del Govern, que ha precisat que la majoria de les incidències estan relacionades amb oblits per part d’algun membre de la taula, bé perquè s’ha deixat la identificació o perquè no trobava el col·legi.

També s’ha hagut de retirar un sobre en el col·legi Claret de València perquè tenia introduïda una papereta electoral, alguna cosa que s’ha “resolt immediatament”, mentre que el col·legi instal·lat a l’escola infantil Ramona Simón de Novelda (Alacant) tancarà 27 minuts més tard, en haver-se constituït a les 9.27 en lloc de la les 9.00.

“Confiem que el dia siga de festa i participació massiva”, ha manifestat Bernabé, qui ha animant a tots els ciutadans “a votar massivament perquè com més gran siga el vot, més legitimada estarà la democràcia i és el moment per a consolidara”.

Ha destacat la labor dels 2.900 funcionaris de l’Administració General de l’Estat que durant aquesta jornada “vetlaran per transmetre tota la informació de manera coordinada i puntual amb el centre de dades”, i dels més de 10.000 agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat que vetlaran per la seguretat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà