Coeducació per un món feminista

isabel montaner

Isabel Montaner (Compromís), regidora de Polítiques Socials de l’Ajuntament de l’Eliana

“Un niño, un maestro, un libro, un lápiz pueden cambiar el mundo.” Amb estes paraules de Malala Yousafzai, activista feminista i premi Nóbel de la Pau, podem entendre que per a parlar d’igualtat i feminisme és essencial parlar de la formació de les nostres generacions més joves

En el Dia Internacional de les Dones, commemorem la lluita incansable per la igualtat de gènere i reconeixem la importància de l’educació en la transformació de la nostra societat cap a una més justa i inclusiva. L’educació exerceix un paper crucial en la formació de les ments joves i en la construcció d’un futur on homes i dones puguen coexistir en igualtat de condicions.

L’educació de xiquets i xiquetes és el fonament sobre el qual s’erigeix una societat progressista. És en els nuclis familiars i les aules on es gesta el canvi, on es desafien els estereotips de gènere arrelats i es fomenta la igualtat des d’una edat primerenca. En empoderar a les noves generacions amb coneixements que transcendeixen les limitacions imposades pel gènere, estem sembrant les llavors d’un demà més equitatiu.

La reflexió és una eina poderosa que pot desafiar les normes socials preestablides i obrir les portes a oportunitats de canvi i transformació. Hem d’assegurar-nos que els xiquets i xiquetes tinguen accés a una educació de qualitat que els brinde les habilitats i el pensament crític necessaris per a qüestionar i canviar les estructures de poder desiguals.

La lluita feminista no sols es tracta de la igualtat de drets, sinó també de la igualtat d’oportunitats i de l’eliminació dels rols de gènere restrictius. En educar a les noves generacions en la importància de la diversitat, el respecte i l’empatia, estem construint ponts cap a un futur on cada persona, independentment del seu gènere, puga aconseguir el seu màxim potencial.

És essencial reconéixer que el canvi no ocorre de la nit al dia, però cada xicotet pas en la direcció correcta compte. En nodrir una educació que promoga la igualtat de gènere, estem construint una base sòlida per a l’erradicació de la discriminació i la creació d’una societat en la qual tots i totes tinguen l’oportunitat de florir sense restriccions.

En aquest 8 de març, recordem que l’educació és la clau per a l’emancipació de les dones i la construcció d’un món on cada xiquet i xiqueta tinga la llibertat de somiar i aconseguir les seues metes sense limitacions imposades pel seu gènere. La igualtat comença a les aules i floreix a mesura que les generacions més joves desafien, qüestionen i transformen les normes establides.

Junts, construïm un futur on l’educació siga el far que guie a la societat cap a la igualtat plena.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà