EUPV es fa ressó d’una sentencia del Tribunal de Justícia Europeu que condemna al Consell per no aplicar la normativa de depuració d’aigües

El representant d’EUPV, Lluís Torró, ha criticat “l’incompliment reiterat per part del Consell de la directiva sobre tractament d’aigües residuals urbanes” a la Comunitat Valenciana, fet que ha propiciat una condemna del Tribunal de Justícia Europeu (TJE) amb possibles sancions econòmiques.

José García

Segons explica Torró, “esta és una altra prova del fracàs del model de desenvolupament urbanístic associat al ‘sol i platja’ en zones turístiques, atès que el creixement poblacional de moltes poblacions litorals no ha anat paral·lel a la instal·lació de depuradores per garantir la salut de la població i protegir la natura”.     

El representat d’EUPV ha lamentat que el Tribunal Europeu de Justícia “haja hagut de colorejar la cara a la Generalitat” en condemnar-la per “l’incompliment reiterat” de la directiva sobre depuració d’aigües residuals urbanes en diverses poblacions litorals valencianes.

Torró ha explicat que la sentència del TJE “demostra, una vegada més, l’absolut fracàs del model especulatiu urbanístic del Consell dels darrers anys, més interessat en massificar les zones costaneres que en garantir la suficiència del recurs hídric i protegir la biofauna marina”.

El candidat d’EUPV ha aclarit que esta condemna “no només denuncia les mancances pel que fa a les depuradores que haurien d’estar funcionant ja, sinò que també serveix per a recordar les deficiències persistents en el tractament d’aigües a Pinedo i altres instal·lacions”.

“Estem molt lluny d’assolir un model eficient de depuració d’aigües que reaprofite al màxim el recurs hídric sense afeccions perjudicials al medi ambient litoral” ha assegurat Torró, que ha recordat que la reutilització de l’aigüa depurada “és pràcticament inexistent” al nostre territori, on a més, “són habituals els vessaments d’aigua amb substàncies potencialment nocives.”

“El PP governa la Generalitat Valenciana quasi els mateixos anys com roman sense aplicar una directiva europea fonamental. I al mig d’estos vint anys, una bombolla urbanística amb ‘sol i platja’ que només ha servit per agreujar el problema de la depuració, atès que els guanys no s’han reinvertit en sostenibilitat i en serveis per a la ciutadania”, ha criticat Torró.

 

1 Comment
  1. Açò és una gota en mig d’un mar… però a la gent sembla que li dona tot igual: a la majoria de les persones d’ací els dones un aeroport sense avions (Castelló) o una biblioteca sense llibres (Vila-real) i ja estan contents.

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà