La suspensió de trens a València trenca la calma d’un 23J amb rècord, esglais i lluentor

elecciones votaciones

A les 5 del matí s’ha produït un incendi en una arqueta

Normalitat estava sent la paraula més repetida d’aquest 23-J, que ha arrancat sumit en la tranquil·litat pese a l’esglai d’algun matiner, obligat a formar part de la seua taula per l’absència dels titulars, i a la velocitat dels set censats en Villarroya (La Rioja), que han batut el seu propi rècord.

No obstant això, la suspensió de la circulació de trens amb entrada i eixida de València ha caldejat els ànims, especialment, en l’esfera política, i ha portat a l’alcaldessa de la ciutat, María José Catalá, a demanar alternatives per a garantir el vot dels viatgers afectats, molts en connexió amb Madrid.

Segons han informat a EFE fonts d’Adif, sobre les 5 del matí s’ha produït un incendi en una arqueta, la qual cosa ha obligat a actuar als bombers i ha provocat la suspensió de la circulació a causa de l’incendi, al fum i a la inundació del túnel per l’aigua usada per a apagar les flames.

A aquest assumpte s’ha referit en el seu compte de Twitter, el sotssecretari d’Institucional del PP i cap de llista al Congrés per València, Esteban González Pons, que ha assenyalat que el Govern “ha de garantir que la gent arribe a votar”, i ha demanat que si no es pot reparar la circulació de trens entre València i Madrid “es posen mitjans alternatius”.

Ja s’ha establit un pla de transport amb transbord per carretera entre l’estació de València Joaquín *Sorolla i Requena per a trens AVE de llarga distància Castelló-Porta d’Atocha, València-Madrid Chamartín, i València-Sevilla Santa Justa, i *AVLO Madrid Chamartín-València.

Renfe Viatgers preveu un servei de llançadora en doble composició entre València i Albacete per ample ibèric per a viatgers amb origen i destinació Madrid Chamartín, que viatjaran des d’o fins a Albacete en trens d’Alacant.

En tant que els viatgers del tren Ouigo 6472 Madrid Chamartín-València retornaran a la capital.

Tensió per una samarreta

Moments de tensió a Madrid, on el president d’una taula del Col·legi La nostra Senyora de la Consolació, en el districte de Chamartín, ha obligat un home de mitjana edat a posar-se del revés una samarreta amb el lema “Que et vote Txapote” per a poder exercir el seu dret a vot.

Fins al seu torn, l’home s’havia col·locat sobre la part davantera de la samarreta una motxilla que ocultava el lema, prohibit per la Junta Electoral Central (*JEC).

Després de votar, ha fet botifarra a un dels interventors del PSOE i ha abandonat el centre.

D’altra banda, les altes temperatures previstes per a aquest diumenge, especialment en zones de l’interior i de Mallorca, estan marcant una jornada electoral atípica en la qual l’aigua i els ventiladors han robat, per moments, el protagonisme a les urnes dels 22.500 col·legis oberts per a l’ocasió.

Però, d’antuvi, les estreles d’aquest matí estan sent els set votants censats en el municipi de La Rioja de Villarroya.

26 segons han bastat per a millorar els 32 segons i 25 centèsimes dels comicis generals de 2019, i per a batre la seua millor marca, registrada en les municipals i autonòmiques del passat 28 de maig, en tres segons.

En aquesta fugaç votació no han faltat els sobresalts, i és que el temps podria haver sigut encara millor si a un dels votants no li haguera caigut una de les paperetes a la taula abans d’introduir-la.

No obstant això, com han reconegut els seus veïns, l’objectiu per a Villarroya no és el rècord, sinó un relleu generacional, la gran assignatura pendent de l’Espanya buidada.

El més matiner

Aquesta mateixa setmana, la *JEC advertia que la possibilitat que els votants presents en un col·legi electoral hagueren de formar part d’una taula en cas que aquesta no poguera constituir-se per falta de suficients membres titulars o suplents.

Una situació que s’ha viscut aquest diumenge en el centre sociocultural de *Teo (La Corunya), on el primer votant va haver d’incorporar-se a la taula davant l’absència de les persones designades.

Una reina en la mesa

El toc de color l’ha posat la “regna alienígena” Onyx, drag queen i artista multidisciplinària espanyola, com a integrant d’una de les taules del col·legi electoral Montserrat, a Madrid.

En les seues xarxes socials, la també participant d’un conegut programa de televisió ha compartit les seues primeres impressions després d’aconseguir arribar a temps a pesar que l’alarma li ha “traït”, i ha animat a “tothom a VOTAR!”.

Igualment anecdòtic ha sigut el vot de Pilar i Luis, una parella jovençana a Granada, que han acudit al centre electoral vestits de nuvis i acompanyats dels seus convidats després de passar la nit celebrant l’enllaç.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà